Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

3 közhely, ami tévútra vihet Téged is!

Életvezetési tanácsadónk vasárnapi gondolatai.

A közhely definíciója: “..egy olyan gondolat leírására használt kifejezés, amelyet olyan gyakran és olyan módon használnak, hogy eredeti hatása és értelme elvész.”

Mondatok, amiket hol reklámban, hol beszélgetésben hallunk, sőt mondunk (!) mert olyan jól hangzanak. Csakhogy többet árthatnak mint gondolnánk. Egy kevés önismerettel azonban könnyen elkerülhetjük ezeket a csapdákat.

első

  1. Bárki lehetsz csak akarnod kell!

Mert ugye kemény munkával, és kitartással le lehet fogyni,és át lehet alakulni, és meg lehet tanulni, és le lehet győzni sőt akár valaki mássá lehet válni.

 …és itt a csapda:

Akarsz te bárkivé válni? Akarod mások álmait követni?

Hát nem lenne egyszerűbb, ha végre Önmagad lehetnél, úgy ahogy vagy?  Mindannyian arra vágyunk, hogy elfogadjanak bennünket.  Azért, akik mi vagyunk. Nem mert hasonlítunk vagy megfelelünk.  S miközben mások akarunk lenni,  vakok vagyunk a valódi értékeinkre.

Rengeteg mindent meg lehet tanulni, de sokkal több öröm és siker ér minket ha megkeressük magunkban azt, amit érdemes fejleszteni! Amiben egyediek vagyunk, vagy jól érezzük magunkat benne. A flow csak úgy működik, hogy olyan tevékenységet választunk, amit örömmel végzünk. Szívből.

Hány olyan sikertörténetet hallottunk,hogy valaki jól fizető állást hagy ott azért hogy az álmait kövesse, és lám az öröm-munka meghozza a sikert is!

És ez az, amit te is meg tudsz csinálni! Kihozni magadból a saját legjobb verziódat.

második

  1. Mert megérdemled..

A Facebookon láttam a minap egy hozzászólást egy szerelmes kép alatt: Megérdemled!

Mintha azon múlna, hogy ki érdemli meg és ki nem…Ebből kiindulva elég csak jól viselkedni és megkapjuk? Aki épp nem boldog, az nem viselkedett jól?

A boldogság nem ajándék és nem érdem.

A boldogság nem is egy piros vagy kék bogyó, amit azért veszünk be hogy ne lássuk a való életet, hanem egy  belső bizonyosság, hogy tudjam, hol a fókusz az életemben.

A boldogság, szerintem egy képesség.  Hogy észreveszem a jót, a szépet magam körül. Tudok örülni annak, amim van. És ha képesség, akkor fejleszthető. Önismerettel, beszélgetéssel és meditációval.

harmadik

  1. Nincsenek véletlenek..

Az elcsépelt mondat, ami akár naponta többször is megüti a fülem. Igaz, gondolattá már nem nagyon alakul. Megmarad a közhelyek szintjén.

Egy homályos szó a történésekre, aminek az összefüggéseit nem látjuk, nem értük. Sem az előzményeit , sem a következményeit, csakis a hatását érzékeljük.

Például, belép valaki az életünkbe, marad egy darabig, és távozik.

A függöny összezárul mögötte és nem értjük, hogy miért pont most ment el? Minek jött egyáltalán? Mi az értelme, ha utána csak a fájdalom marad?

Ha tovább gondoljuk egyszer a közhelyet, rájöhetünk a válaszokra, a miért-ekre és ez az, aminek már lesz értelme. Nem csak arra, hogy minden nap tanulunk valamit, de arra is,hogy a kapcsolataink egyben jellempróbák is.  Egytől egyig.  Vajon, hogy álljuk a próbát? Vajon mire tanítanak?

Fiatalon azt gondoljuk, sok sok találkozás, nagy pillanat vár ránk.  Aztán később, sokkal később vesszük észre, hogy  ez volt AZ és kiderül, jó ha egy két nagy találkozás volt az életünkben. Ezeket kellene  felismerni, megbecsülni.  Van, amelyik csak egy villanás mégis más irányt vesz tőle az életem.

Az előző cikkem az önismeretről szólt, ami szorosan kapcsolódik ehhez a témához is. Az önismeret az alap, hogy tudjam mit várok és várhatok el magamtól. Így lesz egy reális önértékelésem ami a valódi és nem képzelt vagy vágyott tulajdonságaimon alapul.


Ha ismersz olyat, akinek úgy érzed szüksége van ezekre a gondolatokra kérlek küld tovább a cikket.

Ha felkeltette az érdeklődésedet és további kérdéseid lennének itt tudsz írni nekem:


Fekete Edina Katalin

Life coach / életvezetési tanácsadó

email: edinafekete.lc@gmail.com

kis fotó


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading