Minden ami Sopron

2024. 12. 22. Sunday

Zéno

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Varázslatos finomságok

Tizedik alkalommal rendezték meg a Restaurant Day-t Sopronban.

Ahogy a kezdeményezésről már írtunk beharangozót, szombaton délután el is foglalták a Búgócsiga Akusztik Gardent  a gasztronómia igazi szerelmesei: a Soproforno lányai. Igazán ínycsiklandó, gusztusos, egyedi falatkákkal várták a finomságra éhezőket.

DSC_5908

Ember legyen a talpán, aki ellen tud állni egy mini képviselő fánknak, kókuszos keksznek, esetleg egy étcsokis, áfonyás piskótagolyónak! De nem csak ezek fogytak rohamosan az asztalokról, hanem a lencsetorta is, de a gyömbéres-whiskys sütemény is eltűnt.

DSC_5934

Nem Csirmaz András tüntette el őket, pedig az ismert soproni bűvész is ott volt a X. Restaurant Day-en, sőt, előadott egy különleges, gasztronómiai műsort is. A közönség tátott szájjal figyelte a trükköket, innen-onnan felhangzott a “hogy csinálta?” és az “ez lehetetlen!” kezdetű és végű megjegyzés. András a résztvevőket be is avatta egy trükk rejtelmeibe, majd amikor már mindenki megértette, rátett egy lapáttal, és a semmiből készített egy habos kakaót, mintegy újabb rejtélyt nyitva a közönség előtt.

DSC_5941

A kellemes, jó hangulatú délutánt a X. RD alkalmából készített 4 emeletes torta felvágása koronázta meg, amit a Soproforno lányai sütöttek, és több különböző ízvilágot is belecsempésztek. A Soproforno legközelebb május 24-én készül újra varázslatos ételekkel, akkor a vasárnapi Liszt-terasz rendezvényen édesítik meg a délután hangulatát.

A szombati napról az összefoglaló képeink ide kattintva elérhetők.

DSC_5985

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading