Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

Alpok-Alja-Nyitott-Porták-2022-plakát (Large)

“Járd körbe… Csodáld meg… Kóstolj bele…” – ezzel a szlogennel hív és vár a Nyitott Porták Napja. A nap folyamán az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon bepillantást nyerhetnek a térség helyi termékeit előállító kisüzemeinek, családi borászatainak és gazdaságainak a kulisszatitkaiba. Lesz sajt és borkóstoló a fertőbozi Vincellér pincészetben, sörfőzde látogatás és sörkóstoló a Szentkői és Krois kisüzemben, lesz pálinkafőzés és kóstoló az 1Csepp Pálinka házban. A gyermekeket állatsimogatás várja Som Emi kecskefarmján, papírszínház a Rozália Vendégházban, valamint Edó és Renka műhelyében, ahol szörpöket, lekvárokat és chutney-t is lehet majd kóstolni. Sopronban a One Eleven kávépörkölő kisüzem várja a specialty kávék szerelmeseit, de a soproni Tourinform
elől indulnak kerékpáros vezetett porta túrák is a harkai Fröccsterasz irányába, ahol helyi ételek és italok, valamint kézműves foglalkozások várják a túrázókat. Fertőrákoson a Szitakötő Panzióban lesz az Alpokalja sajt és a Jandl pincészet borainak kóstolója. A gyerekeket boci simogató és népi játszótér várja. A Horváth Ház Panzió – Noah Étterem sült malacos és kézműves sörös bajor napot tart, a Madárlátta Vendégházban pedig Luka Enikő pincészete borkóstolóval vár.

Az egyes helyszíneket és programokat egyénileg, de akár vezetett porta túrák keretében is fel lehet keresni. Délután 13, 15 és 17 órakor Hegykőről „lovaskocsis Porta túra indul a Fertő parton”. Hegykőről délelőtt 9 és délután 15 órakor is indulnak a kerékpáros „Családi Porta túrák a Fertő partján”, délután 14 és 16 órás indulással pedig „Nyitott Porta túrák Hegykőről Sarródig”. Túraállomos lesz többek között Fertőszentmiklóson a Tulipános Vendégház, ahol gyermekfoglalkoztató programok és bográcsban főtt ételek várják a túrázókat, valamint kitelepül és bemutatót tart Sopronból a Dekagramm – Csomagolásmentes bolt is. Völgyi János Hegykőn élményfestéssel, festmény- és szobor kiállítás készül. Az érdeklődők vezetett túrák keretében betekinthetnek a zsirai Rimanóczy kastélyba is.

A porták ingyenesen látogathatók, de a programok egy része regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a www.alpokaljafertotaj.hu oldalon lehet, ahol a Nyitott Porta nap teljes programkínálata is megtalálható.

Facebook esemény

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading