Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Főszerepben a kopasznyakú tyúk

Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

kulinartsajtokep

A KulinArt névre hallgató gasztronómiai projektet – egy osztrák példát követve – az Alpokalja – Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja.

A tiroli Brixen-völgyben indult kezdeményezés lényege, hogy a résztvevő éttermek séfjei a helyi gazdák által megtermelt minőségi termékeket dolgozzák fel és kínálják vendégeiknek.

A vendéglátásban egyre inkább a regionalitásé az egyik legfontosabb szerep – mondta Erhardt Zoltán. A programban résztvevő Erhardt étterem tulajdonos-séfje hozzátette: az ide érkező vendégek nem arra kíváncsiak, hogy milyen pizzát tudunk sütni, hanem arra, hogy mi jellemző Sopronra és a régióra. Az első tematikus hét főszereplője az erdélyi kopasznyakú tyúk lesz. A négy résztvevő étteremben egy ebből az alapanyagból készült négyfogásos menüsorral várják majd a különleges ízek kedvelőit.

- Fertőszéplakon, – György Károly – Karcsi bácsi szabad tartásban tenyészti ezeket az állatokat és nem lehet összehasonlítani a minőségét az ipari, antibiotikumon nevelt tyúkokkal – fűzte hozzá Erhardt Zoltán.

A KulinArt programban résztvevő vendéglátóhelyek különleges kínálatába augusztus 10-16. között lehet belekóstolni.

A KulinArt kezdeményezéshez csatlakozott éttermek:

Erhardt Étterem (Sopron) https://www.erhardts.hu/
ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró (Sopron) http://www.hotelsopron.hu/. Hopsz Café & Grill (Sopron), https://www.hopszsopron.hu/
Tornácos Ház (Hegykő), https://www.tornacos.hu/hu/#gsc.tab=0

A programról bővebb információ a Kulinart facebook oldalán található. • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

  Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

 • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

  „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

 • Táplálkozz okosan!

  Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

 • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

  Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading