Minden ami Sopron

2022. 01. 20. csütörtök

Sebestyén

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Főszerepben a kopasznyakú tyúk

Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

kulinartsajtokep

A KulinArt névre hallgató gasztronómiai projektet – egy osztrák példát követve – az Alpokalja – Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja.

A tiroli Brixen-völgyben indult kezdeményezés lényege, hogy a résztvevő éttermek séfjei a helyi gazdák által megtermelt minőségi termékeket dolgozzák fel és kínálják vendégeiknek.

A vendéglátásban egyre inkább a regionalitásé az egyik legfontosabb szerep – mondta Erhardt Zoltán. A programban résztvevő Erhardt étterem tulajdonos-séfje hozzátette: az ide érkező vendégek nem arra kíváncsiak, hogy milyen pizzát tudunk sütni, hanem arra, hogy mi jellemző Sopronra és a régióra. Az első tematikus hét főszereplője az erdélyi kopasznyakú tyúk lesz. A négy résztvevő étteremben egy ebből az alapanyagból készült négyfogásos menüsorral várják majd a különleges ízek kedvelőit.

- Fertőszéplakon, – György Károly – Karcsi bácsi szabad tartásban tenyészti ezeket az állatokat és nem lehet összehasonlítani a minőségét az ipari, antibiotikumon nevelt tyúkokkal – fűzte hozzá Erhardt Zoltán.

A KulinArt programban résztvevő vendéglátóhelyek különleges kínálatába augusztus 10-16. között lehet belekóstolni.

A KulinArt kezdeményezéshez csatlakozott éttermek:

Erhardt Étterem (Sopron) https://www.erhardts.hu/
ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró (Sopron) http://www.hotelsopron.hu/. Hopsz Café & Grill (Sopron), https://www.hopszsopron.hu/
Tornácos Ház (Hegykő), https://www.tornacos.hu/hu/#gsc.tab=0

A programról bővebb információ a Kulinart facebook oldalán található. • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

  „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

 • Táplálkozz okosan!

  Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

 • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

  Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

 • Megújul a Soproni Borvidék

  Míg a korlátozások növelik a távolságot az emberek között a Soproni Borvidék borászai mégis közelebb kerültek egymáshoz.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading