Minden ami Sopron

2021. 06. 19. szombat

Gyárfás

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Novemberi Újbor Mustra

November 25-én a nagyközönség előtt is bemutatkoznak a legújabb soproni borok!

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Novemberi Újbor Mustra rendezvény, melyen a Soproni Borvidék borászai hivatalosan is bemutatják legújabb boraikat.

Az idei évben az időjárási viszontagságok miatt nagy kárt szenvedtek a soproni borászok, sokaknál a termés majd 60-70%-a semmisült meg. Természet azonban ismét bebizonyította, hogy az emberekkel ellentétben csodákra képes, így a szüret alatt- mely két-három hetet csúszott ugyan- sokan bizakodóan nyilatkoztak: bár a termés egy része elúszott, ugyanakkor a minőségre idén sem lehet panasz.

14721468_1300121876684812_38860707400157889_n

Ezután a viszontagságos év után kerül megrendezésre a sétálókóstoló az impozáns helyszínnek számító Nyugat- magyarországi Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában (Erzsébet utca 9.).

A kínálópultok mögött maguk a borászok állnak majd, akik 19:00 és 22:00 között szívesen válaszolnak bármilyen kérdésre.

A rendezvényre belépőjegyek a helyszínen, 3000 Ft-os áron válthatóak, melyek magukban foglalják a korlátlan kóstolási lehetőséget.

Résztvevő borászatok: Vincellér, Taschner Bor és Pezsgőház, Winelife, Sterlik Pince, Bónis-Reitter Borászat, Fényes Pince, Iváncsics Pince, Kocsis Borászat, Jandl Pince, Töltl Pince, Gangl Pince, Bruckner Borászat

 • Táplálkozz okosan!

  Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

 • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

  Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

 • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

  Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

 • Megújul a Soproni Borvidék

  Míg a korlátozások növelik a távolságot az emberek között a Soproni Borvidék borászai mégis közelebb kerültek egymáshoz.

 • Éttermi menük egy helyen

  Gyorsan, könnyedén szeretnél válogatni a környezetedben elérhető éttermek menü kínálataiból? Akkor a localgastro.hu a te oldalad!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading