Minden ami Sopron

2024. 10. 12. Saturday

Miksa

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Novemberi Újbor Mustra

November 25-én a nagyközönség előtt is bemutatkoznak a legújabb soproni borok!

Immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Novemberi Újbor Mustra rendezvény, melyen a Soproni Borvidék borászai hivatalosan is bemutatják legújabb boraikat.

Az idei évben az időjárási viszontagságok miatt nagy kárt szenvedtek a soproni borászok, sokaknál a termés majd 60-70%-a semmisült meg. Természet azonban ismét bebizonyította, hogy az emberekkel ellentétben csodákra képes, így a szüret alatt- mely két-három hetet csúszott ugyan- sokan bizakodóan nyilatkoztak: bár a termés egy része elúszott, ugyanakkor a minőségre idén sem lehet panasz.

14721468_1300121876684812_38860707400157889_n

Ezután a viszontagságos év után kerül megrendezésre a sétálókóstoló az impozáns helyszínnek számító Nyugat- magyarországi Egyetem, Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának aulájában (Erzsébet utca 9.).

A kínálópultok mögött maguk a borászok állnak majd, akik 19:00 és 22:00 között szívesen válaszolnak bármilyen kérdésre.

A rendezvényre belépőjegyek a helyszínen, 3000 Ft-os áron válthatóak, melyek magukban foglalják a korlátlan kóstolási lehetőséget.

Résztvevő borászatok: Vincellér, Taschner Bor és Pezsgőház, Winelife, Sterlik Pince, Bónis-Reitter Borászat, Fényes Pince, Iváncsics Pince, Kocsis Borászat, Jandl Pince, Töltl Pince, Gangl Pince, Bruckner Borászat

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading