Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Bor/gasztro

Winelife Újbor bemutató

Október utolsó napján a HalloWINE rendezvény keretében mutatták be a 2016-os borokat.

Az április végi fagy nagyon meggyötörte a Sopron környéki szőlőket. Volt, hogy a hőmérséklet mínusz 6 Celsius fok alá süllyedt és sajnos tartósan ott is maradt. Ennek köszönhetően a területek nagy részében embermagasságig megfagytak a rügyek. A területek egy részén a növény regenerálódni tudott, de voltak sorok, ahol idén nem kellett szüretelni. – kezdte Orosz Csaba a Winelife Borászat társtulajdonosa az október 31-én Fertőrákoson tartott borbemutatón.

IMG_0378

 

Igaz a szüret eltolódott, ugyanakkor a megmaradt szőlő minősége, – így a borok is kiválóak, vette át Linzer Sámuel a borászat másik tulajdonosa, borásza. Az idei fehér és rozé tételek közül eddig csak a Supernova került a polcokra, ám hamarosan követi őket a olaszrizling, kékfrankos rozé és a zöldveltelini is.

IMG_0375

A fertőrákosi vinotékában megjelent mintegy 40-45 ember premier előtti vetítésen nézhette meg a borászat Fertő-tájat és Soproni Borvidéket népszerűsítő imázsfilmjét, melyet az a Bazsó András (Endru-Média) jegyez, aki idén elnyerte az egyik legnagyobb magyar sörgyár által kiírt “Év fesztivál videója” verseny fődíját is.

IMG_0429

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading