Minden ami Sopron

2024. 10. 09. Wednesday

Dénes

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Winelife Újbor bemutató

Október utolsó napján a HalloWINE rendezvény keretében mutatták be a 2016-os borokat.

Az április végi fagy nagyon meggyötörte a Sopron környéki szőlőket. Volt, hogy a hőmérséklet mínusz 6 Celsius fok alá süllyedt és sajnos tartósan ott is maradt. Ennek köszönhetően a területek nagy részében embermagasságig megfagytak a rügyek. A területek egy részén a növény regenerálódni tudott, de voltak sorok, ahol idén nem kellett szüretelni. – kezdte Orosz Csaba a Winelife Borászat társtulajdonosa az október 31-én Fertőrákoson tartott borbemutatón.

IMG_0378

 

Igaz a szüret eltolódott, ugyanakkor a megmaradt szőlő minősége, – így a borok is kiválóak, vette át Linzer Sámuel a borászat másik tulajdonosa, borásza. Az idei fehér és rozé tételek közül eddig csak a Supernova került a polcokra, ám hamarosan követi őket a olaszrizling, kékfrankos rozé és a zöldveltelini is.

IMG_0375

A fertőrákosi vinotékában megjelent mintegy 40-45 ember premier előtti vetítésen nézhette meg a borászat Fertő-tájat és Soproni Borvidéket népszerűsítő imázsfilmjét, melyet az a Bazsó András (Endru-Média) jegyez, aki idén elnyerte az egyik legnagyobb magyar sörgyár által kiírt “Év fesztivál videója” verseny fődíját is.

IMG_0429

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading