Minden ami Sopron

2017. 11. 23. csütörtök

Kelemen

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Ünnepi csábítások – Kókuszos ostyalap

Ahogy tavaly, úgy idén is ajánlunk egy-egy édes csábítást a karácsonyi fa mellé.

Kókuszos ostyalap

ostya1

Hozzávalók

½ kg kristálycukor
10 dkg liszt
2 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
diónyi vaj
1 kanál kakaó

Elkészítésének módja

Először a kristálycukrot, a lisztet és a tejet összefőzzük, majd hozzákeverjük a vajat és a kókuszreszeléket.

A masszát a tűzről levesszük és elfelezés után az egyikbe belekeverjük a kakaót.

03

A langyos masszával megkenjük az ostyalapokat.

Kihűlés után ízlés szerinti méretekre vágjuk.

06

Lehet variálni is ízlés szerint (pl. két fehér, közte egy kakaós). Így magasabb és mutatósabb.

Jó étvágyat!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tart valamilyen hagyományt Márton-nap alkalmából?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
4fok
loading