Minden ami Sopron

2025. 04. 29. Tuesday

Péter

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Ünnepi csábítások – Kókuszos ostyalap

Ahogy tavaly, úgy idén is ajánlunk egy-egy édes csábítást a karácsonyi fa mellé.

Kókuszos ostyalap

ostya1

Hozzávalók

½ kg kristálycukor
10 dkg liszt
2 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
diónyi vaj
1 kanál kakaó

Elkészítésének módja

Először a kristálycukrot, a lisztet és a tejet összefőzzük, majd hozzákeverjük a vajat és a kókuszreszeléket.

A masszát a tűzről levesszük és elfelezés után az egyikbe belekeverjük a kakaót.

03

A langyos masszával megkenjük az ostyalapokat.

Kihűlés után ízlés szerinti méretekre vágjuk.

06

Lehet variálni is ízlés szerint (pl. két fehér, közte egy kakaós). Így magasabb és mutatósabb.

Jó étvágyat!

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading