Minden ami Sopron

2024. 10. 05. Saturday

Aurél

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Megújul a Soproni Borvidék

Míg a korlátozások növelik a távolságot az emberek között a Soproni Borvidék borászai mégis közelebb kerültek egymáshoz.

DSC_1129 (Small)

Azt mondják, hogy a bor nem csak ásványi és nyomelemeinek köszönhetően támogatja egészségünket, hanem azáltal is, hogy mértékkel fogyasztva derűsebbé teszi mindennapjainkat. Erre mostanság különösen nagy szüksége van legtöbbünknek, hiszen napról napra záporoznak a negatív hírek, vírusról, gazdasági visszaesésről, és további nehézségekről. Sopron és környékén mégis úgy tűnik, hogy az előbb említett jótékony hatásokon túl, további pozitívumokkal is szolgálnak a szőlősgazdák, borászok, valamint a velük együttműködő szakemberek.

Habár sokan, sokhelyütt fogadkoztak, hogy a mostani helyzetet inkább lehetőségként tekintik, mintsem, hogy sopánkodjanak, vagy a túlélésre összpontosítsanak, a Soproni Borvidék aktív közössége, valóban hozzálátott a nagy feladatnak. Újra rendezték soraikat, a borvidékért tenni akaró jogi-, pénzügyi- és marketing kompetenciákkal rendelkező cégekkel szoros együttműködéseket alakítottak ki, s közös célként a Soproni Borvidék megújítását határozták meg.

soproni_borvidek_social_fb_post_2000p3

A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács, a Soproni Borút Egyesület, és lelkes önszerveződő borért tenni akaró kör, az Effix-Marketing szakmai támogatását élvezve több hónapnyi háttérmunkával, közösen készítették el a borvidék marketing stratégiáját és a definiálták a megújításhoz szükséges feladatokat.

A pandémiás helyzet valamelyest ugyan felülírta az eredeti elképzeléseket, ám április végére megszületett az első kézzel fogható eredmény. A borvidék, mely Sopron és környéke mellett Kőszeg és környéke és Vaskeresztes borászatait is magába foglalja új, a tradíciókra építő, ám jövőbe mutató, friss új logót kapott.

Az új logót, követte a megújult közösségi oldal és social média kampány, párhuzamosan egy honlap és kiadványok készülnek. A borvidéki újra pozicionálása, figyelem középpontjába kerülése mellett fontos célkitűzés a borértékesítés erősítése is.

soproni_borvidek_social_fb_post_2000p7

Kiemelendő, hogy a Hegyközségi Tanácson keresztül ingyenes pénzügyi-, jogi- és marketing tanácsadás vehető igénybe, a Soproni Borút Egyesület pedig a borvidéki arculat és kommunikációs eszközök megújulásának ügyét viszi tovább.

Rég tapasztalt összefogás, és céltudatosság jellemzi most a Soproni Borvidéket, és úgy tűnik a lelkesedés és tenni akarás egyre szélesebb kört mozgat meg, mindez jó előjel a borvidék jövőjét illetően.

Közösségért tenni akaró, lelkes szakértői team tagjai: Farkas Lajos, Mikó Gábor, Molnár Ákos, Molnár Tibor, Nemes Attila, Németh Ottó, Németh Szabolcs, Linzer Sámuel, Orosz Csaba, Orosz Ferenc, Pakainé dr. Kováts Judit, Dr. Schneider István Gábor, Taschner Tamás, Varga Tamás

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading