Minden ami Sopron

2024. 10. 05. Saturday

Aurél

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Kiválasztották Eszterháza idei borát

A fertődi Esterházy-kastély Tiszttartói házában került megrendezésre 2018. január 31-én az idei év Eszterháza borát kiválasztó bírálat.

Az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának együttműködésével rendezte meg első borbírálatát, melynek eredményeként kiválasztásra került a 2018-as esztendő „Eszterháza bora”.

eszterhazabora2018_2

Az öt fős szakmai zsűrit Kósa István, Taschner István, Mikó Gábor, Dr. Sztancs György és Horváth Imre borászok alkották. A szakmai zsűri tizenegy Fertőd és Fertőd környéki borász huszonhét különböző vörös, siller és rozé borából választotta ki a társadalmi zsűri elé ajánlott borokat. A bírálat alatt a szakmai zsűri munkáját jegyző felügyelte. A szakmai kiválasztást a társadalmi zsűri borbírálata követte. A szintén öt fős társadalmi zsűri képviselői dr. Császár Dániel helyettes államtitkár, Esterházy Antal herceg, Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető, Bognár Zoltán Fertőd város polgármestere, és Dr. Jármi Miklós.

eszterhazabora2018

 

A szakmai és társadalmi zsűri kóstolta és pontozta a borokat, és egymástól függetlenül, egyöntetűen kiválasztotta az idei év Eszterháza borát, amely Dulicz Tamás Cabernet Sauvignon 2015-ös évjáratú bora lett.

 

 


  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading