Minden ami Sopron

2024. 12. 22. Sunday

Zéno

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Kékfrankos Most! – a borász szemével

Múlt hétvégén rendezték meg Budapesten a vörösborok egyik legnagyobb ünnepét a Nagy Kékfrankos Kóstolót.

_MG_0508Az esemény helyszíne a Sofitel Hotel volt, ahol az érdeklődők exkluzív körülmények között, több mint 70 termelő legjobb kékfrankosát, kékfrankos roséját kóstolhatták meg.
Az eseményről Molnár Tibort a Vincellér Borászat tulajdonosát kérdeztük:

“Exkluzív helyszínen remek borokat kóstolhattunk. Az érdeklődők nagyjából 230 különböző borral találkozhattak, amelyek hazánk legkülönfélébb borvidékeiről származtak. Bátran mondhatjuk, hogy sikeres rendezvény volt, hiszen kb. 700 érdeklődővel ismertethettük meg magunkat, borainkat. Az érdeklődők azon kívül, hogy végigsétálhatták a termeket részt vehettek mesterkurzusokon is, amelyeken szaktekintélyek mutatták be a fajta különlegességeit. Szerencsésnek mondhatom magam, mindegyik bort meg tudtam kóstolni, és összehasonlítva a többivel, bár karakterisztikára tanninosságra mások a soproni borok, még mindig azt mondhatom, hogy az élmezőnyben vagyunk.”

Az ismert mondás szerint, Sopron a kékfrankos fővárosa és idén a rendezvény kiemelt borvidéke is volt.

” Azon kívül, hogy a legjobb helyet kaptuk a kiállítás során, a borvidéket képviselő öt borászat a legjobb kiállítói helyet kapta meg, az esemény honlapján külön menüpontban jelenhettünk meg, mi a többiekkel ellentétben vihettünk szórólapokat, molinókat is, valamint a sajtó megkülönböztetett figyelmét is élvezhettük. Ennek ellenére sajnos csak öten képviseltük Sopront, remélem a következő alkalommal többen is leszünk.”

 

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading