Minden ami Sopron

2024. 12. 21. Saturday

Tamás

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Húsvéti bevásárlás a piacon

Sokan nem ismerik, sokan esküsznek rá, sokan csak virágért vagy tojásért járnak csak ki.

Ma reggel mi is kilátogattunk a soproni piacra, hogy megnézzük az árusok hogy készültek fel az ünnepre. Az időjárás nem igazán kedvezett nekünk, a napsütés mellé hideg csípős szél fújt, ez az árusok többségét is elriasztotta.

Tapasztalataink alapján az idei időjárás sem kedvezett a hazai zöldségtermelőknek. Egy két nagykereskedőn kívül, igen kevesen voltak kint háztáji gazdaságban termelt áruval. Viszont, akik ilyennel rendelkeztek, azoknak igen kelendő volt portékájuk. Találkoztunk olyan hölggyel, akinek standján csak annyi szerepelt: egy óra múlva érkezik a friss virág. Kérdésünkre elmondta, hogy az első körben kihozott mintegy 200 szál nárcisz egy óra alatt kelt el, így valakink haza kellett szaladni frissért.

Természetesen a tojás volt a legkelendőbb. Mérettől függően már 35 Ft-ért is lehetett kapni. Paradicsomból legtöbben már a hazai üvegházak termését árulták, jellemzően 1000 Ft környéki kilónkénti áron. Paprikának kilóját 900 Ft környéki áron kaptuk. Nagy slágernek bizonyult a hónapos retek, valamint a újhagyma is, csomagjuk 150 Ft körül mozgott.

A mellékelt képen az általunk bevásárlásra szánt 5000 Ft eredményét láthatják:

5000 Ft zöldségekben

5000 Ft zöldségekben

  • Járd körbe, csodáld meg, kóstolj bele!

    Július 16-án, szombaton mindenki számára szabadon látogathatóak lesznek az Alpokalja – Fertő-Táj Vidék Minősége Védjegyes hálózat tagjainak kisüzemei és portái.

  • Poncichter Pikniken köszöntötték az egyetemistákat

    „Jó szerencsét!” köszöntésekkel telt meg a fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház augusztus utolsó napján: a Soproni Egyetemre érkező leendő hallgatókat a Soproni Borvidék borászai köszöntötték a Balek-hét és gólyatábor keretében.

  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading