Minden ami Sopron

2020. 07. 05. vasárnap

Sarolta, Emese

SOPRON
Borult
EURO
0

Bor/gasztro

Festivalfood

Megnéztük mi a választék a VOLT Fesztiválon, ha két koncert között harapnánk valamit.

Fesztiválon enni mindig érdekes kihívás. Egyrészt nem várhatjuk el ugyanazt a színvonalat, mint egy rendes étteremben sem kiszolgálásban, sem az ételek minőségében. Másrészt mivel az ülőhelyek korlátozva vannak, ezért olyat kell kínálni, ami könnyen szállítható, valamint elfér egy kézben, hisz a másikban úgyis ott a sör, vagy fröccs.

IMG_7905

A VOLT fesztivál kínálatát végignézve az első, amit mindenképpen megállapíthatunk, hogy kevesebb a büfé, mint tavaly, vagy tavalyelőtt. Ez nyilván egyrészt abból is adódik, hogy maga a nappali élettér is kisebb lett, jórészt a sátorhelyek miatt (ami alapvetően üdvözítő döntés volt, hisz a korábbi években akik csütörtökön érkeztek, már sehol nem találtak helyet), másrészt, hogy sok olyan újítás van, ami azért jócskán foglalja a helyet. (pl óriáskerék, habparty)

IMG_7893

Tehát elmentünk ételt keresni. Azért azt le sem tagadhatnánk, hogy Magyarországon vagyunk. Szinte alig tudtunk olyan képet készíteni, ahol ne lógott volna be a látószögbe egy két lángossütő, vagy bármi más, amihez forró olaj kell. Ezek alapján lángost rengeteg helyen kapni. Sokkal több helyen, mint korábban, pedig a 30 fok feletti hőségben nem lehet olyan egyszerű a forró olaj fölött állni. Az alap lángos 600 Ft-ba kerül, a sajtos tejfölös 800 Ft, míg a húsos 1500 Ft.

IMG_7917

Sláger a gyros, a hamburger és a pizza. az ok érthető, egyszerű elkészíteni is, laktató, könnyen cipelhető. A gyrost 1200-1500 Ft körül találjuk, feltéttől függően, a hamburger 1500 Ft, sajtburger 1700 Ft, míg a pizza valahol 600 Ft/szelet ár körül mozog.

Ha valami extrábbra vágynánk azért már kell talpalni. Azt gondolom, ha az ember nem ismer valamilyen ételt, ne egy fesztiválon próbálja ki. Nagy eséllyel nem lesz a legjobb élmény.

Bár sokan nem szeretik a fűszereset, de mexikóit majdnem minden ételsoron találni. Burrito 1400 Ft, Chimichanga 1300 Ft, Quesadilla 1400 Ft, utána jönnek a csirkeszárnyak sült krumplival valahol 1700 Ft körül.

IMG_7889

Bár vannak jó kezdeményezések, Sopronba még nem köszöntött be a gasztroforradalom, így a VOLT Fesztivál jó alkalom lehet arra, hogy megnézzük mit is árulnak azok, akik neveit már különböző gasztroblogokon olvasni lehet. Sopronba költözött például a Zing Burger, és a Lalibela is. Míg előző hozza azt, amitől igazán népszerű, utóbbi sajnos ráállt a szokásos husi-krumplival vonalra, korántsem hozza azokat az ízeket, amiket a pesti étteremben.

IMG_7884

Nem sok fesztiválon látunk joghurtot szürcsölgető embereket, pedig a VOLTon ezt is meg lehet tenni, hisz a civil falu bejáratánál egy egész mutatós kocsival kitelepült a Cserpes tejivó is.

IMG_7896

Alapjában véve elmondhatjuk, hogyha ki szeretnénk lépni a pizza-gyros-hamburger-lángos négyesfogatból, akkor azért kell talpalni, mire célba érünk, de azért nem lehetetlen küldetés.

IMG_7923

Bár ez nem az ételekhez tartozik, de észrevettem, hogy mintha idén sokkal több helyen lehetne koktélt inni. Van fagyott, vödrös, shékeres, sima műanyagpoharas, kék, zöld. Ezek szerint véget ért már a fesztivál=sör vonulat, vagy az csak egyszerűen olyan egyértelmű, hogy már nem kell annyit reklámozni.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading