A barokk kor ízeit megörökítő főző fesztivált rendeznek Fertődön.
Az Eszterházy Barokk Ételfőző Fesztivált immáron harmadik alkalommal rendezik meg Fertődön. A verseny során profi és amatőr csapatok mérik össze tudásukat. A cél korhű ételek készítése, korhű alapanyagokból.
A megmérettetést két kategóriában rendezik meg. Az Úri Konyha kategóriában indulók feladata a korabeli úri konyhákon készült ételek bemutatása, míg a Csárdakonhya kategóriában indulók a köznép mindennapi asztalát elevenítik fel az indulók. A mai napig az első kategóriában nyolc, míg a másodikban huszonhat csapat jelezte indulási szándékát.
A kilátogatók a barokk kori ételeken kívül, borászatok, sörfőzdék termékeit is megkóstolhatják.
Helyszín: Fertőd Eszterházy Kastély
Időpont: 2015.08.14-15.
bővebb info: http://fertodfesztival.hu/