Minden ami Sopron

2019. 05. 25. szombat

Orbán

SOPRON
Borult
EURO
0

Bor/gasztro

Egy korty Magyarország

Szombaton került megrendezésre a borvidék és hazánk legjobb borait bemutató TasteVinopen sétálókóstoló.

Jó borok, különleges falatok, kiváló pálinkák, húsz borászat mintegy 200 résztvevő. Röviden így foglalhatnánk össze Magyarország 2007-es sommelier bajnoka, Lukács Szabolcs által rendezett sétálókóstolót.

tastevinopen2

Tíz soproni borászat (Hauer Erik, Iváncsics Pincészet, Jandl Pince, Luka Enikő, Pfneiszl Pince, Ráspi Borászat, Vincellér Ház,  Weninger Pince, Wetzer Péter, Winelife) borai mellett,  képviseltette magát  tokaj (Barta Pince), a balatoni borrégió (Borbély Pince és Hertzka Pince), pannonhalma (Cseri Pince, Somlóról Dénes Tibor és Spiegelberg Stefan), Etyek (Kertész Pince),  Mátra (Nagygombosi Szőlőbirtok), valamint Eger (Vámos Attila) is.

tastevinopen4

Eldöntöttük betartjuk a kóstolási sorrendet így rögtön a bejárattal szemben lévő standhoz mentünk, ahol az olasz Franciacorta pezsgőit kóstolhattuk meg. Az ital különlegességét íze és zamata mellett az adta, hogy jelenleg még nem kapható Magyarországon, csak ilyen rendezvényeken lehet (és érdemes!) vele találkozni.

Márton nap elmúltával többen már friss fehérekkel érkeztek, így tudtuk megkóstolni Vincellér Titi, Iváncsics Zoli bácsi és a Winelife által készített primőr fehéreket.

Az új rosék is szép számban képviseltették magukat, mi Borbély Tomi Pinot noir roséjában találtuk meg leginkább számításunkat, de ígéretesnek mutatkozott még Hauer Erik kékfrankosból készült alkotása is.

tastevinopen1

Az érettebb fehéreket Spiegelberg Stefan Nászéjszakák bora vezette fel, mely fedőnév valójában egy igazi teste, hordóban érlelt juhfarkot rejtett. Számunkra a rajnai rizling mindig best of marad így a Cseri Pincészet 2013-as tételét igazán nagy örömmel fogadtuk. Már csak a település neve miatt is muszáj volt megkóstolni a balatoncsicsói Hertzka Pincészet olaszrizlingjét.

Áttérve a vörösökre Wetzer Péter kékfrankosához vezetett első utunk, többek között azért is, mert bár soproni borokról van szó mégis keveset lehet velük találkozni, termelőjükkel meg pláne. Természetesen kihagyhatatlan volt Luka Enikő gyakorlatilag bármelyik tétele, illetve a amellett, hogy Pfneiszl Birgitnél kóstolható volt a limitált kiadású Mesés vidék is, számomra mégis a Cabernet Sauvignon alkotott maradandót.

Lezárásként természetesen Tokaj, ahol Barta muskotály és szamorodni volt terítéken.

Ahogy a rendezvény elnevezése is mutatta ez volt az első, reméljük lesz folytatás!

tastevinopen3

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading