Minden ami Sopron

2020. 10. 31. szombat

Farkas

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

Dédi lisztmentes diótortája

Az ünnepek előtt a sütés-főzés kiemelt helyet kap az életünkben. Egy régi receptet osztunk meg olvasóinkkal.

diotorta1

Hozzávalók

Tészta

25 dkg darált dió
25 dks porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál darált kávé
8 tojás

Krém

25 dkg vaj
15 dkg cukor
1 dl presszó kávé
Egy pici konyak

Első körben a nyolc tojás sárgáját a cukorral kikeverjük. Majd hozzákeverjük a többi száraz részt, végül a nyolc tojás fehérje felvert habját. 190 fokon 45-50 percig sütjük.

Végül a krémet kikeverjük és a kihűlt torta tésztáját megtöltjük, megkenjük.

Jó étvágyat! :)



  • Táplálkozz okosan!

    Egyre inkább beépül mindennapjainkba a tudatos táplálkozás, mely egyszerűbb, mint gondolnánk.

  • Főszerepben a kopasznyakú tyúk

    Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.

  • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

    Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen.

  • Megújul a Soproni Borvidék

    Míg a korlátozások növelik a távolságot az emberek között a Soproni Borvidék borászai mégis közelebb kerültek egymáshoz.

  • Éttermi menük egy helyen

    Gyorsan, könnyedén szeretnél válogatni a környezetedben elérhető éttermek menü kínálataiból? Akkor a localgastro.hu a te oldalad!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading