Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Bor/gasztro

Átalakult ízlésvilág & mentes sütik – korunk cukrászipari trendjei

Gluténmentes sütitek van? Vegán étrendnél mit tudtok ajánlani? Cukormentes tortát készítetek?– ma már ezek megszokott kérdések egy cukrászda mindennapjaiban.

Gino_kiegészítés_48

“Alapvetően átalakult az ízlésvilág: meghatározó a speciális étrend alapján készült édességek iránti kereslet. Egyúttal a klasszikus süteményeknél is egyértelműen látszik, hogy a vendégek már nem az óriási méretű, egyszerű vajkrémmel töltött tortákat keresik, hanem a méretben talán kisebb, de minőségi, válogatott alapanyagokból készült, összetett struktúrájú süteményeket.” – meséli Kala Gábor, a Gino Cukrászüzem szakmai vezetője. “Elég, ha csak az évről évre megválasztott Ország tortája nyertes süteményeire gondolunk vissza, jól tükrözik a cukrászipari trendek átalakulását: ma már egy tortaszelet több, egymással harmonizáló, egymást erősítő ízében és szerkezetében azonban eltérő összetevőből kell, hogy álljon: valami édes, valami habos, valami krémes, valami savanykás, valami roppanós…”

A Gino cukrászcsapata ennek megfelelően az aktuális irányzathoz alakítja klasszikus süteményeinek receptúráját és a szezonalitásnak megfelelő folyamatosan megújuló szortimentjét is.

Néhány éve a város cukrászdái között úttörőként jelentek meg kínálatában a glutén-és laktózmentes, hozzáadott cukor nélkül készített paleo desszertek. Mostanra mondhatjuk, egybeforrt nevével: ha jó paleo süteményt szeretnél enni, menj Ginohoz! És valóban, egyre több ételérzékeny, speciális diéta alapján étkező vendég keresi fel a cukrászdát, ahol nagy örömmel fogadják őket, hiszen minden termékcsoportban széles választékot kínál a Gino számukra is: a kávékhoz többféle laktóz- és tejfehérjementes magtej, állandó 6-8 féle tortaszeletből álló paleo kínálat, smoothiek , sőt már vegán sütemények, jégkrémek és szendvicsek is megtalálhatóak kínálatában.

Gino_kiegészítés_21

“Minden mentes” süteményt – ami még finom is – nem könnyű készíteni! Az tudja leginkább megvalósítani, aki maga is ily módon étkezik. A trendekben való megújulás mellett, ez az oka, ami miatt ősztől a cukrászda szakmai stábja kiegészült Vámosi Orsi projektvezetővel. A tehetséges fiatal lány neve ismerősen csenghet sokunknak, hiszen tavasszal egy országos gasztronómiai tv showban ismerhettük meg kreativitását, rátermettségét, lendületes személyiségét.

“Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen szenvedélyem a gasztronómia, azon belül pedig nagy kedvencem a cukrászat.” – kezdte a beszélgetést Orsi, aki könnyen beilleszkedett a csapatba, hiszen néhány évvel ezelőtt, mikor úgy döntött szeretné hobbiját magasabb szinten is űzni, itt Gino műhelyében volt cukrászgyakornok. Mivel maga is vegán étrend alapján étkezik, sok kedvencének már bevált receptjét is hozta az új kreációk mellett. “Jó érzés viszontlátni süteményeimet a cukrászda pultjában, közösségi média oldalain, olvasni a pozitív kommenteket, hallani az üzletben a dicsérő visszajelzéseket!”

Ezekből pedig nincs hiány: néhány hét alatt máris a legkeresettebb termékek között vannak az Orsi ötletei alapján megvalósított sütemények.

Egy szó mint száz, a megújult trendek, nekünk vásárlóknak mindenképp kedveznek! Szóval aki eddig nem tette, feltétlen keresse fel a Gino-t, és tesztelje sütit!

(PR)



MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading