Minden ami Sopron

2020. 08. 05. szerda

Krisztina

SOPRON
Borult

Bor/gasztro

A lila bicikli nyomában

Megnyílt a Várkerületen Sopron legújabb fagyizója, a Levendula kézműves fagylaltozó.

A városban sétálva könnyen megakad az ember szeme egy lila biciklin, melynek kosarában csokornyi levendula bújik meg. A mai napon különösen nem volt nehéz észrevenni azt a kígyózó sort, ami délután egy órától volt látható a Várkerület ezen szegletében. Huszonkét percet kellett sorba állni, de megérte.

Aki ide betér felejtse el a hagyományos vanília- puncs kombinációt. Levendulás étcsokoládé, bazsalikomos citrom, karamellizált füge, csak három a mintegy 12 különleges fajta közül, melyeket a pultban láthat a betérő vendég. A Levendula fagyizóban nem a gombóc a mértékegység, itt kenés van és azért, hogy az ízek ne keveredjenek össze, minden tégelybe külön lapát való.

IMG_1163

 

IMG_1162

 

IMG_1142

IMG_1179

 

IMG_1196

IMG_1204

IMG_1191

 

 • Hangulatos Nyári Esték - Solo Restaurant

  Vízcsobogás, madárcsicsergés. Mediterrán, ütemes zene. Csak az emberi szófoszlányok és evőeszközök csilingelő játéka jelzik hogy egy étteremben ülök éppen. Fákkal körülölelt terasz és hangulatos belső tér. Egy mediterrán félsziget Sopron tengerén: a Solo Restaurant.

 • Megújul a Soproni Borvidék

  Míg a korlátozások növelik a távolságot az emberek között a Soproni Borvidék borászai mégis közelebb kerültek egymáshoz.

 • Éttermi menük egy helyen

  Gyorsan, könnyedén szeretnél válogatni a környezetedben elérhető éttermek menü kínálataiból? Akkor a localgastro.hu a te oldalad!

 • Átalakult ízlésvilág & mentes sütik - korunk cukrászipari trendjei

  Gluténmentes sütitek van? Vegán étrendnél mit tudtok ajánlani? Cukormentes tortát készítetek?– ma már ezek megszokott kérdések egy cukrászda mindennapjaiban.

 • Csokis álom az ünnepekre

  Aki a nutellát és a csokit szereti, az ezt a tortát egyenesen imádni fogja.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading