Minden ami Sopron

2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig

SOPRON
Borult

Pozitív

Újra hétfő

Nem sokan szeretik a hétfőt, én általában igen. De most nem.

palyazat_gk

Hétfő, amikor a kis dolgokból is nagy lesz

 

Lehet, hogy csak bebeszéljük magunknak, hogy a hétfő tragikus, és valószínűleg ilyenkor minden összeáll ellenünk, még talán a csillagok is és a földönkívüli lények is szándékosan gerjesztik a negatív hullámokat. Vagy lehet, hogy tényleg van egy “szelleme” a hétfőnek, és ilyenkor automatikusan mindenki bevonzza a szerencsétlenséget, amitől idegrohama lesz, és este már csak annak örül, hogy egy hétig nem lesz újra hétfő.

Általában én nem szoktam félni ettől a naptól, hisz ugyanolyan, mint a többi. Ettől függetlenül mostanában észrevettem, hogy vasárnap még tökéletes nyugalomban hajtom álomra a fejemet, hétfőn viszont az ébresztőmmel együtt visítok fel reggel. Majd mire bekapcsolom a gépet – mert persze ilyenkor frissítések települnek, lefagy, kékhalál, feketemágia – szembesülök vele, hogy 34 olvasatlan üzenetem van, 4 új e-mail tennivalókkal és eszembe jut, hogy még 3 projekttel is lenne tennivalóm, csak a vasárnap esti nyugalomban azt el is felejtettem.

Emiatt nekiállok kapkodni, amitől a gépem újra lefagy, a kávéval megégetem a nyelvemet, ami egész nap fáj, közben leejtem a tollat – mit tollat, MINDENT, ami a kezem ügyében van – az asztal alá, ahonnan kifelé jövet beverem a fejem, így már nem csak a nyelvem fáj, ráadásul lemerül a telefonom, csipognak az üzenetek, csenget a postás, fúr a szomszéd, csörög a telefon, zörög a gépem, elfogy a kávé, elromlik a DVD író, még egy üzenet, még egy postás, még egy toll, újabb üzenet, újabb DVD, újabb MINDEN, meg egy rohadt darázs is üldöz, és zümmög, és minden kattog, és recseg, és csipog, és zörög, és csapódik, és MINDEN, ááááááá! Ja és délelőtt egy drónnal saját magamat kergettem végig a lakáson…

De nyugalom, mindjárt vége a napnak, és jön egy kedd, aminek legfőbb jellemzője, hogy már nem hétfő. Úgyhogy motiváljon mindenkit az, hogy a kedd, a szerda, a csütörtök, a péntek, a szombat és a vasárnap sem hétfő. 

Szép napot!

 • Nem kell félni az érettségitől

  Mondták nekem mindig a nálam idősebbek, de hiába, mert féltem tőle. Most már pár éve én is átéltem, és azt mondom: nem kell félni az érettségitől.

 • A tél szépségei

  Azt mondják, mindenki azt az évszakot szereti, amelyikben született. Januári vagyok, utálom a telet…

 • Rövid: friss pozitív gondolatok

  MEGJÖTT A TAVASZ! (Mondtam, hogy rövid lesz.)

 • Fotós bakik

  Biztos sokan láttak már olyan fotóst, vagy filmest, aki munka közben annyira koncentrál, hogy nem veszi észre a lépcsőt, egy autót, nekimegy a háznak, vagy bármi hasonló baklövést követ el. A napokban találtam egy ilyen videót, unalmas percekben érdemes megnézni (és persze nem nevetni, hanem sajnálni kollegáimat!):

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading