Helyi termékek felhasználásával készült ételkülönlegességeket kínál étlapján négy étterem egy héten keresztül.
A KulinArt névre hallgató gasztronómiai projektet – egy osztrák példát követve – az Alpokalja – Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület koordinálja.
A tiroli Brixen-völgyben indult kezdeményezés lényege, hogy a résztvevő éttermek séfjei a helyi gazdák által megtermelt minőségi termékeket dolgozzák fel és kínálják vendégeiknek.
– A vendéglátásban egyre inkább a regionalitásé az egyik legfontosabb szerep – mondta Erhardt Zoltán. A programban résztvevő Erhardt étterem tulajdonos-séfje hozzátette: az ide érkező vendégek nem arra kíváncsiak, hogy milyen pizzát tudunk sütni, hanem arra, hogy mi jellemző Sopronra és a régióra. Az első tematikus hét főszereplője az erdélyi kopasznyakú tyúk lesz. A négy résztvevő étteremben egy ebből az alapanyagból készült négyfogásos menüsorral várják majd a különleges ízek kedvelőit.
- Fertőszéplakon, – György Károly – Karcsi bácsi szabad tartásban tenyészti ezeket az állatokat és nem lehet összehasonlítani a minőségét az ipari, antibiotikumon nevelt tyúkokkal – fűzte hozzá Erhardt Zoltán.
A KulinArt programban résztvevő vendéglátóhelyek különleges kínálatába augusztus 10-16. között lehet belekóstolni.
A KulinArt kezdeményezéshez csatlakozott éttermek:
Erhardt Étterem (Sopron) https://www.erhardts.hu/
ZAKAnT Étterem & Fine Bisztró (Sopron) http://www.hotelsopron.hu/. Hopsz Café & Grill (Sopron), https://www.hopszsopron.hu/
Tornácos Ház (Hegykő), https://www.tornacos.hu/hu/#gsc.tab=0
A programról bővebb információ a Kulinart facebook oldalán található.