Minden ami Sopron

2023. 09. 30. szombat

Jeromos

SOPRON
Borult

Civil zóna

Zarándoklat az egységért és a békéért

1Úton nemzetközi zarándoknap alkalmából.

A Mária Út teljes szakaszán egy közös célért, a megbékélésért és az egységért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület 2015. augusztus 22-én, Nagyboldogasszony ünnepe után.

Ez a minden évben megrendezendő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Magyarországon egyaránt.

Az idei év zarándoklatát a szervezők és a résztvevők az egységért és a békéért ajánlják fel. Vannak ugyanis olyan történelmi sebek és szakadékok, amelyeket csak a hit és a szeretet tud áthidalni és gyógyítani.

Ennek fényében a zarándoklat 200 – átlagosan 25 kilométerre lebontott – szakasza közül az egyik szakasz (Nyíregyháza-Máriapócs) az Ukrajna békéjéért nevet viseli majd. A Pilisszentkereszt-Esztergom szakaszt a Szlovák-magyar barátság, a Pilisszentkereszt-Máriaremete szakaszt pedig a Német-magyar barátság szakaszának nevezzük el.

bakancs

A Zarándoknap résztvevői útjukat a különböző népek és nemzetek egységéért és békéjéért ajánlják fel. Ez alkalomból a nap folyamán többször imádkozzák el együtt a Székely János püspök atya által írt imát, mely itt olvasható.
Ennek keretében Sopronból is indul egy zarándoklat Hegykőre.

Gyülekező: Sopron, Fő tér   10.45

Indulás: áldás és ima után augusztus 22-én délelőtt 11.00-kor

Útvonal: Sopron – Balfi-erdő – Kópháza – Kisboz – Hidegség – Fertőhomok – Hegykő (kb. 21 km)

 

A záró szentmisét Dr. Reisner Ferenc atya mutatja be 19 órától a hegykői templomban, ahol a Fertőújlakról, Frauenkirchenből induló zarándokokkal együtt ünnepelünk. Szentmise után agapé.

A zarándoklat során az ellátást, illetve a hazaérkezést mindenkinek egyénileg kell megoldania. Hazajutáshoz ajánljuk az alábbi helyközi autóbuszjáratot:
Hegykő (20:53) – Sopron (21:30).

plakat_kesz

A zarándoklat rossz időben, eső esetén is megrendezésre kerül.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

Részvételi szándékát kérjük jelezze augusztus 18-ig, e-mailben (ivanizabella@gmail.com) vagy telefonon (30/220-5837).

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading