Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

XXV. Nemzetközi Lions Club Bál

A Lions Club Sopron ez évben 25. alkalommal a Liszt Központban tartotta bálját.

 

LionsbálA jubileumi rendezvényen 10 étterem vacsora különlegességeiből és 5 cukrászda desszertjeiből lehetett válogatni. A bál fővédnöke Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, díszvendége Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője volt. Meghívott vendégeink volt a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének I. alkormányzója, Márkus Árpád is.

Nagy Tamás elnöki beszédében kiemelte, hogy a bál fő célja ezúttal is a jótékonyság, a felajánlásokból továbbra is a fogyatékkal élők támogatása, de ebben az esztendőben valami maradandót is szeretne a klub alkotni és egy bronzmakettre indult meg a gyűjtés. Ez a makett a soproni belváros nevezettségeit tenné „kézzel láthatóvá” a vakok és gyengén látók számára, Braille-írásos tájékoztatóval, mely a város egy forgalmas pontján nyerne elhelyezést. Ezt a feladatot a következő elnök fogja tovább- és ha minden jól megy sikerre vinni.

Az eseményen rövid köszöntőt mondott  Dr. Fodor Tamáspolgármester, Pataki András színházigazgató és Márkus Árpád alkormányzó is, akik szavaikkal méltatták a most jubiláló szervezet működést. Idén a fiatalítás jegyében két új tag avatására került sor: Balogh Sándort és Kulbert Gábort köszöntötték a Lions Club Sopron soraiban. Minden évben átadásra kerül  “Az év oroszlánja” díj is, melyet a klubért a legtöbbet tevő tag kaphat, idén ezt a címet Vörös Ákos érdemelte ki. A védnöki táblát minden évben annak a mecénásnak adják át, aki kívülállóként abban az évben a legtöbb támogatást nyújtotta a klub tevékenységéhez, a táblát 2015-ben Stöckert Dániel kapta.  A soros elnöki tisztséget és nyakláncot, továbbá az ezzel járó felelősséget Németh Emil vette át.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading