Minden ami Sopron

2023. 03. 23. csütörtök

Beáta

SOPRON
Borult

Tudomány

Világkiállítás, egyetemi aktivitással

Az „Egy a természettel” Világkiállításról egyeztettek a Soproni Egyetemen.

vilagkiallitas

A fotón: dr. Jánoska Ferenc docens, dr. Kovács Zoltán államtitkár és Bors Richárd szakmai igazgató a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem és a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szervezésében kétnapos szakmai látogatásra érkezett Sopronba dr. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos.

A látogatás keretében dr. Kovács Zoltán a térség szakmai szervezeteinek képviselői előtt mutatta be a világkiállítás koncepcióját, a tervezett eseményeket, és tájékoztatást adott a rendezvény szervezésének jelenlegi állásáról. Elmondta, hogy a kiállítás nemcsak a vadászatról szól, hanem fajtamegőrzésről, élőhelyvédelemről, fenntarthatóságról, tehát sok olyan környezetgazdálkodási elemről és eszközről, amelyekről ma oly sok szó esik.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a Soproni Egyetem hallgatói az 1971-es Világkiállításnak megfelelően, ötven év után, ismét aktív szerepet játszhatnak az esemény megrendezésében.

Dr. Kovács Zoltán és Bors Richárd, a kiállítás szakmai igazgatója prof. dr. Fábián Attila rektor, prof. dr. Lakatos Ferenc rektorhelyettes és dr. Jánoska Ferenc docens kalauzolásában megtekintette az egyetem Vadgazdálkodási Gyűjteményét.

A délután folyamán dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója a helyszínen, az egykori Muck határőr őrs területén mutatta be az „Erdő Háza” Rendezvényközpont és Vadaspark projektet dr. Kovács Zoltán számára.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading