Minden ami Sopron

2019. 06. 17. hétfő

Laura

SOPRON
Borult
EURO
0

Tudomány

Tudatosan szelektálnánk? Íme egy kiadvány, ami segíthet ebben!

Egy közérthető, remek kiadvány a Soproni Közgáz jóvoltából! 


Szívesen szelektálnánk, a hulladékot, de nem tudjuk, mit hová dobjunk? Mi legyen az összetűzött papírokkal, amiben ott a fémkapocs? Bedobható-e a papírgyűjtőbe egy ugyanilyen papírköteg, ha lefűzős mappában, egy hosszú és vastagabb fémtüske tartja egyben? Műanyaghulladék-e a Hungarocell? Mi legyen az ablakos borítékkal, vagy az alufóliával?

Hova dobjam? Ez a kérdés merül fel a mindennapokban, mikor az ember ott áll a kuka előtt.

szelektiv-03

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán készítettek A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány közreműködésével, a Zöld egyetem, felelős fiatalok – a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a hulladékcsökkentés népszerűsítése és segítése projekt keretében egy kiadványt, mely e kérdésekre próbál válaszolni, számos, hétköznapi termék irányából közelítve a szelektálást. Mindamellett néhány képben bemutatja a szelektív hulladékkezelés folyamatát, így láthatóvá válik, mi történik az általunk szelektíven válogatott szeméttel, és nem, nem öntik egybe, sőt(!) a megfelelően kezelt hulladék egy fenntartható világ hasznos alapanyaga lehet.

A kiadvány ide kattintva érhető el.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 589824 bytes) in /storage/web/www/allin/mindenamisopron.hu/html/wp-includes/meta.php on line 824