Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Tudomány

Tizedszerre is Soproni Pénzügyi Napok

Ismét Sopronban a pénzügyes szakma legnagyobb nevei!

„Befektetések és ellenőrzés a pénzügyi rendszerben” valamint „Adóalapok védelme érdekében tett állami intézkedések”  a vezérfonala a jubiláló konferenciának, melyet immáron egy évtizede rendeznek meg városunkban a Nyugat- Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán.

IMG_1537

“A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara a régió egyik legnagyobb, gazdasági szakembereket képző felsőoktatási intézményeként működik. Az elmúlt években a régió egyik vezető pénzügyi, adózási és számviteli konferencia helyszínévé váltunk, ezt bizonyítja a látogatottságunk és szakmai sikereink. Természetesen továbbra is kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy ez után is segítsük a gazdasági szakembereket, vállalkozásokat a folyamatos útkeresésben, a jövőre való – ebben a szakmában állandó – felkészülésben.”- mondta el korábban megkeresésünkre Szóka Károly egyetemi docens, a szervezőbizottság alelnöke.

IMG_9624

Baksay Gergely, igazgató, MNB

 

A konferencia komolyságát mi sem jelzi jobban, hogy olyan neveket köszönthetünk városunkban, mint:

  •   Windisch László, alelnök (Magyar Nemzeti Bank), aki a Pénzügyi stabilitásról és felügyeletről fog előadást tartani;
  •   Domokos László, elnök (Állami Számvevőszék), aki arról tart előadást, hogy milyenek az ellenőrzési tapasztalatok a pénzügyi intézményrendszerben;
  •   Kovács Árpád (elnök, Költségvetési Tanács), aki a Költségvetés és államadósság témájáról fog beszélni;
  •   Baksay Gergely (igazgató, Magyar Nemzeti Bank) bemutatja, milyenek a költségvetési szabályok Magyarországon és az EU-ban;
  •   Végh Richárd, vezérigazgató (Budapesti Értéktőzsde) helyzetértékelést mutat be a magyar tőzsdei befektetésekről;
  •   Botos Katalin (Szegedi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem) pedig a tudatos befektetések tendenciáiról fog beszélni.

Dr. Fábián Attila dékán a konferencián bejelentette azt is, hogy a Közgazdaságtudományi Kar október 13-án felveszi Lámfalussy Sándornak, az euró egyik atyjának nevét. A kapuvári születésű pénzügyi szakember Sopronban járt gimnáziumba, később pedig Belgiumban élt, ahol az euró bevezetésének előkészítésében vett részt.

 

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading