Minden ami Sopron

2020. 08. 13. csütörtök

Ipoly

SOPRON
Borult

Panelkonyha

Szőlős- pudingos sütemény

A Winelife Borászat meglepett minket rengeteg szőlővel, így szeptemberben csak szőlős recepteket mutatunk be.

Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
8 dkg porcukor
fél zacskó sütőpor
1 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
80 dkg szőlő
fahéj
cukor

Hozzávalók a pudinghoz:
3 dl tej
1 csomag instant pudingpor (vanília, csoki, ízlés szerint bármi)

 

Elkészítés:

A lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, vajat, tojást, tejet egy nagy tálba teszünk és kézzel, kényelmesebbek robotgéppel masszává gyúrjuk. Ne várjuk, hogy pogácsa keménységű tésztát kapjunk, inkább muffin tésztára hasonlít majd az elegy. 20-25 percet állni hagyjuk.

Míg a tészta pihen, a szőlőfürtöt lebogyózzuk, megcukrozzuk, megfahéjazzuk, a bogyókat a villával összenyomjuk és 3 percig a tűzhelyen forraljuk,majd hagyjuk kihűlni.

Ha van még elég időnk a pudingot is elkészíthetjük. Gyorsítja az eljárást, ha instant pudingot veszünk, melyhez a a tejet nem kell melegíteni.

A tésztát sütőformába tesszük elegyengetjük, és 10 percre, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után kivesszük és a tészta tetejére ráhelyezzük a fahéjas szőlőt, majd a pudingot és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.

fotó (10)

 

  • Rizses hús kicsit másképp

    Van úgy, hogy az ember kínaira próbálja venni a figurát, de akkor is csak valami magyaros sül ki belőle. Hozzávalók 4 főre: – 60 dkg rizs – 60 dkg csirkemell – 3 db répa – 1 nagy fej vöröshagyma – fél ananászkonzerv – földimogyoró (hámozva, nem sózott, pörkölt) ízlés szerinti mennyiség – 3 db tojás […]

  • Camambert batyu

    Kicsit macerás, de tökéletes vacsora, ha az ember egy szendvicsnél kicsit többre vágyik. Hozzávalók: (2 személyre) – 2 camambert sajt, ha lehet 8 szögletű – 15 dkg bacon – 1 kis fej vöröshagyma – 1 paradicsom – 2 kisebb burgonya – olaj A tésztához: -15 dkg liszt -10 dkg vaj -1 tojás -1 teáskanál só – […]

  • Egy örök klasszikus a hétköznapokra - Almás pite

    Hogyan került elő ez az ősrégi recept? Rengeteg almánk volt otthon, és azon gondolkoztunk, hogyan tudnánk gyorsan és hatékonyan felhasználni anélkül, hogy egy darabot is ki kelljen dobni. Sikerült! Az almás pite tényleg az örök klasszikus sütemény. Gyors, olcsó, nem túl édes, és finom. Számtalan recept van rá, amiből mutatunk egy “spórolósabbat”. Hozzávalók: 6-8 db […]

  • Laktató és könnyű - rakott padlizsán

    Bár a böjti időszaknak hamarosan vége, mégis úgy gondoltuk, hogy ha már eddig nem böjtöltünk, ideje kicsit komolyabban venni a diétát, és elkezdtünk olyan ételek után keresgélni, amelyek valamennyire diétásak, kímélőek, mégis laktatóak. Az egyik kedvencünk a rakott / töltött padlizsán lett, aminek elkészítése szintén nem nagy ördöngösség. Nézzük is, mi kell hozzá (4 főre […]

  • Lencsekrém

    Az egész úgy kezdődött, hogy kicsit elméreteztük a társaság lencseevési kapacitását. Gondoltuk, ha már nem főzelék lett, valamit mégis kezdeni kell vele. Hozzávalók: 25 dkg lencse 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma (apró kockákra vágva) 1 fej fokhagyma 1 evőkanál mustár 1 evőkanál olivaolaj só bors A lencsét bő vízben beáztatjuk kb 3-4 órára. Mikor […]

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading