A Winelife Borászat meglepett minket rengeteg szőlővel, így szeptemberben csak szőlős recepteket mutatunk be.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
8 dkg porcukor
fél zacskó sütőpor
1 tojás
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
80 dkg szőlő
fahéj
cukor
Hozzávalók a pudinghoz:
3 dl tej
1 csomag instant pudingpor (vanília, csoki, ízlés szerint bármi)
Elkészítés:
A lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot, vajat, tojást, tejet egy nagy tálba teszünk és kézzel, kényelmesebbek robotgéppel masszává gyúrjuk. Ne várjuk, hogy pogácsa keménységű tésztát kapjunk, inkább muffin tésztára hasonlít majd az elegy. 20-25 percet állni hagyjuk.
Míg a tészta pihen, a szőlőfürtöt lebogyózzuk, megcukrozzuk, megfahéjazzuk, a bogyókat a villával összenyomjuk és 3 percig a tűzhelyen forraljuk,majd hagyjuk kihűlni.
Ha van még elég időnk a pudingot is elkészíthetjük. Gyorsítja az eljárást, ha instant pudingot veszünk, melyhez a a tejet nem kell melegíteni.
A tésztát sütőformába tesszük elegyengetjük, és 10 percre, 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után kivesszük és a tészta tetejére ráhelyezzük a fahéjas szőlőt, majd a pudingot és visszatesszük a sütőbe további 25 percre.