Minden ami Sopron

2023. 03. 23. csütörtök

Beáta

SOPRON
Borult

Kultúra

Sportos, aktív hétvégének nézünk elébe

Kosárlabda EB, Széchenyi Vágta, Salsa party, szabadtéri koncert, beöltözős buli… mutatjuk a programokat!


Szombaton kezdődik az U18-as Női Kosárlabda Európa-bajnokság a Novomatic Arénában, ahol július 31-ig között ingyenesen tekinthetjük meg a meccseket. Ide kattintva megnézheti, hogy a játékosok mely időpontokban mérik össze erejüket. Szombaton a magyar csapat 18:15-kor játszik Szlovéniával, majd vasárnap 18 órakor Franciaországgal.

IMG_0805

Szombaton délelőtt 11 órától kezdődik az V. Széchenyi Vágta az Anger réten, ami közel este 8-ig fog tartani. Részletes program ide kattintva érhető el.

vágta

Ingyenes vezetett erdei túra lesz szombaton délelőtt 10 órai kezdéssel, mely a Lővér Hotelnél lévő buszmegállótól indul.

Szombaton 15 órakor kezdődik egy igazán lendületes salsa party a GYIK Rendezvényházban. A kora délutáni partin lesznek kubai ételek, italok, kultúra, mozi, TÁNC, Salsa… Bővebb információ a facebook eseménynél  itt érhető el.

salsa

Vasárnap ugyanitt este 22 órától a “Horror mozi” keretében vetítik a Démonok között c. filmet.

A fertőrákosi Barlangszínházban este 8 órától játszák a Denevért, Johann Strauss operettjét, két részben. Főbb szerepekben: Fischl Mónika, Vadász Zsolt, Homonnay Zsolt, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Peller Károly, Szabó Dávid. Jegyek online itt, vagy este 7 órától jegyek a helyszínen is korlátozott számban vásárolhatóak.

Szombaton este 19 órakor kezdődik a Búgócsigában a Face-vesztő buli, ahol kedvenc regényhősünknek vagy filmszereplőnknek öltözhetünk be. Lesz játék, jelmezverseny, könyvcsere, és hatalmas buli. Ingyenes!

face

Szombaton és vasárnap is lesznek informatív erdei séták, melyekről a részletes program itt érhető el.

Vasárnap ingyenes városnéző séta kezdődik 10:30-kor a Tűztoronynál.

Vasárnap délután 18 órától kezdődik a Blizard Akusztikus Koncert az Erzsébet-kerti zenepavilonnál.

 • Kodály mai örökösei találkoznak Sopronban

  29. alkalommal szervezi meg április 14-16. között az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek programját a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading