Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Heti téma

V. Soproni Széchenyi Vágta

A Nemzeti Vágta egyik vidéki előfutama a Sopron i Vágta 2016. július 23-án kerül megrendezésre az Anger-réten.

A Nemzeti Vágta népszerűségét sok más mellett azon is le lehet mérni, hogy évről évre egyre több település, illetve lovas centrum szeretne területi előfutamokat, Elővágtákat rendezni. 2015-ben 18 helyszínen rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamait, idén pedig 25 helyről jeleztek rendezési szándékot. A Vágta szervezői azonban nem a bővítés, hanem a szűkítés mellett döntöttek, hogy még színvonalasabb futamokon, még biztonságosabb körülmények között, a közönség számára még szórakoztatóbb versenyeken dőljön el a továbbjutás a Nemzeti Vágta döntő futamaira. 2016-ban 12 hazai és 4 határon túli településen rendeznek Elővágtát.

Ebben az évben a régióban különösen fontosnak számít majd a rendezvény, hisz a korábbi évekkel ellentétben, Nyugat – Dunántúlon egyedül a soproni forduló kerül megrendezésre. A versenyen idén is az előfutamok legjobbjai kerülnek majd a döntőbe, melynek győztese jut tovább a budapesti Nemzeti Vágtára. Emellett ismét megrendezésre kerül a 10 és 16 év közötti korosztálynak szóló Kishuszár Vágta is.

A program 11 órakor kezdődik és 19 óráig tart.

Lesz Western gyorsasági verseny bemutató is. Az ünnepélyes bemutató a huszárok bevonulásával 12:30-kor kezdődik. Ezt követően a Kishuszár Vágta Futamok kezdődnek, majd a Nemzeti vágta előfutamok.

14:30-kor kezdődik a “Három a magyar igazság – Tüzes szürke marha show”, majd a “Vad nyugati indián show”,  Hamza Viki szabad idomító bemutatója, Shetland Póni bemutató, Bucklaki csikós bemutató, és Lovas kaszkadőr show.

18 órakor kezdődik a Nemzeti Vágta döntője, és 18:45-kor a díjátadó.

A szervezők szeretettel várják a benevezőket, a közönséget és mindenkit aki szereti az állatokat, a versenyt, a sportszerű magatartást a jó ételeket és régiónk finom italait!

Vágta plakát

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading