Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Soprontól Hegykőig tartott a zarándoklat

Beszámoló az 1Úton nemzetközi zarándoknap keretében megrendezett Sopron-Hegykő közötti zarándoklatról.

1úton 2015 065A zarándoklat mindig az úton levésről, az elindulásról és a megérkezésről szól. Az életünk is ilyen úton levés, zarándokút Isten felé felebarátainkkal, akiket társként kapunk magunk mellé, hogy kölcsönösen segítsük egymást.

Ezekkel a gondolatokkal gyülekeztünk szombaton a Fő téren a Nagyboldogasszony templom előtt 11 órakor. Horváth László atya jött el, hogy úti áldást adjon és közösen imádkozzunk a zarándoklat sikeréért és valamennyi Mária Utas zarándokért.

31-en indultunk útnak a Mária zászló alatt, idősebbek, fiatalok, gyerekek vegyesen, akik a templomokban vagy a világhálón keresztül értesültek a zarándoklatról. Többen közülünk tavaly is részt vettek az 1Úton rendezvényén és zarándokoltak a Mária úton.

Délben a Mária Úton lévő valamennyi zarándokkal lélekben együtt imádkoztuk el az Úrangyalát. Útközben rózsafüzért imádkoztunk és Máriás dalokat énekeltünk. Ebédelni és hosszabb pihenőt tartani Kópházán álltunk meg legközelebb, ahol a kisebb gyerekektől elbúcsúztunk, hisz ők csak eddig jöttek velünk, de így is nagyon szép teljesítmény volt tőlük.

1uton2Széchényi család emlékeit érintve haladtunk tovább Fertőbozt és Kiscenket érintve. Az irgalmasság órájában engesztelő rózsafüzért imádkoztunk. Folytatva zarándokutunkat hamarosan meg is érkeztünk Hidegségre, ahol a Szent Jakab kápolnánál adtunk hálát a Jóistennek. Itt Ferenc atya várt először minket, aki megmutattat nekünk az Árpád-kori Szent András templomot, ahol belefeledkezhettünk a régmúlt idők emberének hitébe és építészeti remekébe. A község lakói a Pap-kertben vártak minket zsíros és lekváros kenyérrel és itt megcsodálhattuk a szép kápolnát, de már igyekeznünk is kellett, hogy hátralevő néhány km-t megtegyük és megérkezzünk zarándoklatunk céljához, Hegykőre. A templom előtt már vártak minket a hegykői zarándokok, akik Fertőújlakról indultak el. Együtt vettünk részt a szentmisén, amit Reisner Ferenc atya mutatott be. A záró szentmisén körülbelül 130 ember vett részt. Valamennyi zarándokot szeretettel várták a közösségi házában egy finom gulyásra és süteményre, amiért a hegykőieknek tartozunk köszönettel.

Kicsit elfáradva, lelkiekben gazdagon, a közös zarándoklat örömével indultunk haza, hálát adva az út valamennyi kegyelméért.

Iván Izabella

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading