Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Soproniakat csodálnak az RTL Klubon

A Hungary’s Got Talent zsűrijét és közönségét is lenyűgözte a Dirty Dance fénytánca. Most bemutatjuk a soproni csapatot.

A Dirty Dance Sopron Egyesület 2007-ben alakult, bár már előtte is működött más körülmények között. Az egyesület vezetője Horváth Zoltán táncpedagógus. Jelenleg 10 osztály működik a hobbi ovisoktól egészen a felnőtt versenyzőkig.

Sőt, a gyermekek szüleiből is megalakult egy Senior Crew, akik szintén próbálnak, edzenek rendszeresen.

A Dirty Dance Sopron minden évben indul országos-, Európa- és Világbajnokságokon, eddig nagyjából 400 dobogós hellyel zárva a megmérettetéseket!

A legújabb projektjüket a csapat elnevezte Dirty LED Light Crew-nak, ami egy egészen újszerű, egyedülálló formációt takar. Ezzel mutatkoztak be legutóbb az RTL Klub új tehetségkutató show-jában, a Hungary’s Got Talent-ben, ahol a zsűrit és a közönséget is meggyőzték arról, hogy van keresnivalójuk a műsorban. A DDS vezetője, Horváth Zoltán mesélt nekünk:

ddszoli

Kérlek mesélj a Dirty LED Light Crew-ról!

Az ötletet egy amerikai produkció ihlette 2013 nyarán, onnan indult a kísérletezés, a ruha létrehozása közel 6 hónapot vett igénybe. Utána kezdtük el a koreográfiákat, vagyis bő 1,5 éve. A ruha sajátossága a zenéhez programozott vezérelt LED-ben rejlik, és ehhez jön a kreativitás, az hogy a nézőknek egy csodát, valami újat tudjunk varázsolni. Nehézsége az előadásnak az ami a varázsa is: a sötétség. A precizitás és feltétlen bizalom kell a csapat minden tagjától egymás felé, igazodni kell mindenhez és mindenkihez, hiszen ha itt valami, illetve valaki elkésik, vagy rossz helyen van, az előre programozott fények elárulják a tévedést, és elillan az illúzió.

 

ddstancanim

 

Miért indultatok a Hungary’s Got Talentben? 

A Hungary’s Got Talent a legjobb lehetőség jelenleg számunkra, hogy kis városunk Sopron büszke lehessen ránk, és hogy az ország is megismerjen minket. Azt remélem, hogy innen pedig határ a csillagos ég. A csapat először megdöbbent egy kicsit, de ők is úgy érezték, hogy igen ez a lehetőség az, amire vártunk.

 

DLLC1

 

Nehezebb felkészülni egy tv-s produkcióra, mint egy átlagos fellépésre?

Persze sokkal nehezebb most a dolgunk, mert sokkal több dologra  kell figyelnünk, és sokkal nagyobb a megfelelési faktor, illetve a képernyő nem hazudik, ha hibázol, azt bizony észreveszik. Pont ezért sokkal többet edzünk és még nagyobb energiát fektetünk abba, hogy tökéletes legyen egy produkció.

 

DLLC3

 

Mi a célotok ezzel a produkcióval?

Most a cél, hogy a nézők és a zsűri bejuttassanak minket a legjobb 30 tehetség közé. Ha ez megvan, akkor onnan a következő lépcsőfok a döntő, ott pedig a legcsodálatosabb karácsonyi ajándékot kérnénk a fa alá: a Hungary’s Got Talent első szériájának legjobbja címet. Úgy gondolom kevesebb céllal nem is szabad egy ilyen megmérettetésen elindulni. Reméljük a legjobbakat, hisz ez a cél lebeg minden edzésen a szemünk előtt és ezért mindent keményen meg is teszünk!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading