Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Civil zóna

Soproni Kedves Ház

Karitatív szervezeteknek, civil kezdeményezéseknek, kreatív foglalkozásoknak is otthont ad a Széchenyi palotában kialakított soproni Kedves Ház.

DSC_4467

Épp miniatűr sárkányok, angyalok és bögrék készültek, amikor a Széchenyi-palotában található Kedves Ház kerámiaműhelyében jártunk. A gyerekeknek szóló foglalkozáson Egresits Anita kerámia- és fazekasoktató tartotta szemmel a készülő alkotásokat, és nyújtott segítséget, ha épp szükség volt rá. Anita több, mint tíz éve foglalkozik kerámiaoktatással, korábban nyári kézművestáborokban, most pedig a Széchenyi-palota egyik napfényes szobájában várja szombatonként az alkotni vágyókat. Délelőtt 10 órától a gyerekeké, délután 3-tól pedig a felnőtteké a lehetőség, hogy kiéljék kreativitásukat.

DSC_4429

Az alapoknál kezdjük a kerámiázást. Van ennek egy tanmenete, de a gyerekfoglalkozásokon nem ragaszkodom ehhez, mert elsősorban az alkotás öröméért vagyunk itt. A figurákat kiégetjük és mázazzuk is, az elkészült darabokat mindig örömmel viszik haza a gyerekek. – mondja Anita, aki igény szerint alakítja a foglalkozásokat, ha valaki például korongozni szeretne megtanulni, arra is van lehetőség.

DSC_4390

A Széchenyi-palota egyik épületrészében kialakított soproni Kedves Ház nem csak a kerámiaműhelynek ad otthont. A termeket tavaly októberben vette gondozásába egy baráti társaság, melynek tagjai szívesen látnak bárkit, aki jótékony célra keres helyszínt.

DSC_4421

Egyfajta ezoterikus műhely ez, ami az ember testi és lelki épüléséről szól. Helyet tudunk adni bármilyen karitatív vagy civil szervezetnek és bárkinek, akinek segítségre van szüksége, vagy segítséget akar nyújtani. – mondja a Kedves Házat működtető baráti közösség egyik tagja, Tóth Norbert.

DSC_4417

A ház állandó központja az alternatív testmozgást képviselő SZER jóga edzéseknek, de ezen kívül civil gyűlések, színházi előadások, ezoterikus tanfolyamok helyszíne is volt már.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading