Minden ami Sopron

2023. 12. 10. vasárnap

Judit

SOPRON
Borult

Tudomány

Soproni első hely a Talent Awardon!

Szűcs Vivien végzős formatervező művész szakos NYME-SKK hallgató munkája nyert a Hellodesign Talent Award Terméktervezés kategóriájában.

A versenyre diplomamunkájával jelentkezett, mely a TACTAGON címet viseli.

hellodesign-remedial-tool-for-the-visually-impaired-01

„Diplomára egy olyan játékot terveztem, amit vak és látó, gyermek és felnőtt személy is egyaránt élvezhet és kihívásként tekinthet rá. Fontos szempont volt, hogy a játék többfunkciós legyen, ami azt takarja, hogy egyedül és társaságban is játszható. Az egyedüli játéknál a játékos 5 különböző formát tud kirakni adott elemekből, a társasjátéknál pedig pontokat kell gyűjteni, amit felületek bezárásával lehet elérni.
A JÁTÉK CÉLJA, HOGY A LÁTÁSSÉRÜLT SZEMÉLYEK EGYEDÜL, MINDENFÉLE SEGÍTSÉG NÉLKÜL JÁTSZHASSANAK, LEKÖSSÉK MAGUKAT ÉS KÖZBEN FEJLESSZÉK TAPINTÁSUKAT ÉS MEMÓRIÁJUKAT, ÉS MINDEMELLETT KÖZELEBB HOZZA EGYMÁSHOZ A VAK ÉS A LÁTÓ SZEMÉLYEKET.

hellodesign-remedial-tool-for-the-visually-impaired-03

 

A tehetségkutatóról:

A Hellodesign Talent Award tehetségkutató díjra az építészet és iparművészet területén tanuló és végzős hallgatók nevezhettek projektjeikkel. A szakmai zsűri több mint 140 pályaműből választotta ki a hét kategória legjobbjait, a közönség pedig a saját kedvencét.

A Hellodesign Talent Award új lehetőségeket jelent a pályakezdők számára tehetségük megmutatására. A versengésben elnyerik a leendő megbízók, munkaadók figyelmét, a díj megszerzésével pedig kimagasló hazai és jelentős nemzetközi ismertségre tesznek szert.

A nonprofit program eddigi négy évében több mint 400 projekt került bemutatásra a Hellodesign online felületein, promóciót biztosítva a pályakezdő iparművész és építész hallgatóknak valamint az őket képző intézeteknek.

 

forrás: faipar.hu/nyme.hu

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading