Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Sopronba érkezik a 3,2 méter magas missziós kereszt

Sopronba érkezik a 2007-ben készült, bronz borításokkal díszített tölgyfa kereszt.

misszioskeresztplakat

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szimbólumát, a Missziós keresztet 2019. május 10-12-ig Sopronban a Szent Imre Plébánián (Révai Miklós u. 1.) fogadják országjáró körútja alkalmából. A tölgyfa kereszt 2007-ben készült, 3,2 méter magas, bronz borításokkal díszített egyedi ötvösmunka, mely egyben ereklyetartó is. Középpontjában, ezüst tokban Szent Kereszt-ereklye van elhelyezve, melyet a leveles díszek fordulataiban magyar, ill. magyar vonatkozású szentek ereklyéi vesznek körbe.

Nyitott szívvel várnak mindenkit Sopronból és környékéről is a nagyszabású ünnepség-sorozatra, melynek fő eseménye a 2019. május 11-én 18 órakor bemutatott szentmise lesz, melyet Dr. Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutat be a város papságával. Ezen a szentmisén kerül sor a korábban a Szent Imre Plébánia által meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésére is. A három nap programjai között négy előadás, több szentmise, az egyház hivatalos imádságának, a zsolozsmának éneklése mellett több egyházi közösség imaórája is szerepel. Megszólítják az idén elsőáldozó gyermekeket és hozzátartozóikat, hívják az érdeklődőket egyházzenei áhítatokra, a kereszt előtti hódolat szertartására is.

Az esemény nyitányaként május 10-én, pénteken 17 órától bűnbánati liturgia, szentmise és a Kongresszusról szóló előadás lesz Kálmán Imre atya, a NEK egyházmegyei referensének, a Szent Imre templom korábbi plébánosának vezetésével. Az ünnepség zárásaként a május 12-én, vasárnap 18 órakor kezdődő szentmisében Pipó József: Szent Kereszt mise c. műve csendül fel a szerző és a fertőszéplaki Misericordias Ének- és Zenekar közreműködésével.

A szervezők igyekeztek minden korosztályt megszólítva színes programot összeállítani, hogy a hétvége folyamán a templomba betérők lelkileg feltöltődve, hitükben megerősödve tudjanak tovább készülni a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, hiszen ez nem csupán a fővárosiak, hanem egész népünk és Európa lelki megújulását hivatott majd szolgálni.

További információk: www.szentimre.sopron.huMIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading