Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Reneszánsz délután a GYIK-ban

A GYIK Rendezvényházban november 8-án vasárnap 15 órától reneszánsz délutánt rendeznek.

A GYIK Rendezvényházban első alkalommal tartanak tematikus művészeti délutánt, ahol az érdeklődőket Mátyás királyról szóló mesékkel, koncerttel és reneszánsz táncházzal szórakoztatják majd. A reneszánsz délután keretében sor kerül az előzetesen meghirdetett művészeti pályázat eredményhirdetésére is.

reneszánsz 2

 

A reneszánsz képzőművészeti és versíró pályázaton, ahol általános és középiskolás tanulók is részt vehetnek az ifjú képzőművészek 4 téma közül választhattak – többek között – reneszánsz minták, motívumok alkalmazásával mai viselet vagy ékszer tervét ill. reneszánsz műveket őrző múzeum napjainkban készülő épületének a tervezetét kell leadniuk.

A versíró pályázat témája: akrosztichon írása. (Az akrosztichon olyan költemény, melyben a versszakok vagy a sorok kezdőbetűi összeolvasva egy nevet vagy valami mondást adnak ki, többnyire a szerző nevét). Határidő mindkét esetben: november 5. A díjkiosztásra és az eredményhirdetésre november 8-án 15 órakor kerül sor.

Kvint 2.

16 órai kezdettel Mesék Mátyás királyról c. élőszereplős mesejátékot mutat be a Tihanyi Vándorszínpad, 17 órakor ad koncertet a soproni Kvintesszencia Régizene Együttes. A délután reneszánsz táncházzal zárul.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading