Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Rekordösszegű bevétel a Rotaract Club Sopron legújabb jótékonysági bulijában

A rendezvényen befolyt összeget Horváth Boglárka gyógyulására fordítják. 


A Rotaract Club Sopron most szombaton tartotta meg 12. jótékonysági buliját, ahol ez alkalommal egy Gárdonyban élő fiatal lány, Horváth Boglárka családjának gyűjtöttek a fiatalok.

A klub a rendezvény hivatalos facebook eseményénél az alábbi információkat tette közzé Bogiról:

“Horváth Boglárka 2015-ben az iskolában eszméletét elvesztette, keringése összeomlott. A mentők kiérkezéséig tanárai próbálták újraéleszteni az akkor 15 éves lányt, majd a mentőorvos sikeresen megindította a keringést és stabilizálta Bogi állapotát, azonban az így elszenvedett harminc perces oxigénhiány beláthatatlan következményekkel járt: súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett. Azóta nem lát, sem beszélni, sem mozogni nem képes. Bogi rehabilitációját a Bethesda Gyermekkórház végezte 2016-ig, akkor otthonápolásra bocsátották. Azóta 24 órás felügyeletet és ápolást igényel, ezért szüleinek folyamatosan mellette kell lenniük, munkát vállalni nem tudnak. A nehéz anyagi helyzetben lévő család a jelenleg nagyon rossz állapotban lévő Bogit egy sopron környéki  rehabilitációs kezelésre szeretné eljuttatni.”

Ha jól tudjuk, Bogi állapota sajnos annyira súlyos, hogy Sopronban már nem vállalták a kezelését, így több mint valószínű, hogy Ausztriában kell majd kezeltetni.

A jótékonysági rendezvényen a belépőkből, tombolákból és egyéb felajánlásokból összesen  682 340 forint adomány gyűlt össze, melyet a klub teljes egészében Bogi családjának adja tovább. A klub első hivatalos tájékoztatójában 635 ezer forint szerepelt, de az kiegészült további felajánlások jóvoltából további 47 ezer forinttal! Óriási teljesítmény!

rotaretro

Az egyesület hozzávetőlegesen negyedévente gyűjt nehéz sorsú családoknak, ahol egy jótékonysági buli keretében jótékonysági jegy és tombolák megvásárlásával próbálnak pénzt szerezni. A Búgócsika Akusztik Garden most nyolcadik alkalommal adott otthont a Rotaract jótékonysági bulijának, melyért cserébe ez alkalommal a klub idén nekik ítélte a “Soproni Rotaract Díj”-at, mert a hely kiemelkedő szakmai, sajtó-, társadalmi vagy egyéb más munkájával, több éven keresztül, folyamatosan segítette vagy támogatta az egyesület működését. 

Soproni cégek, vendéglátóhelyek, melyek tombolafelajánlással támogatták a gyűjtést:

Felajánlók:

Hami bár

Schneider óra – ékszer

Soproni Egyetem – Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar

Flabélos Centrum Sopron

Búgócsiga Akusztik Garden

BB Creative Studio

Elit mozi

Dömötöri Cukrászda

Líra könyv Zrt.

Update1 Sopron

WabiWabi

Gino Cukrászda

Sziget Kft.

Táblácska

HungaryPannon Jegyek

Alcatraz ételbár

Hangár Music Garden

Menő Manó Cipőbolt

Cutler Sport Kft

Cutler Sport Kft

DRK Sopron

Zak-Tel GSM

Schöll Ékszer

Koffer Bor&Bár

Sopron Basket

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading