Minden ami Sopron

2023. 09. 30. szombat

Jeromos

SOPRON
Borult

Civil zóna

Random előadás péntek este

Új formációval, új fellépőkkel érkezik az IttésMost Társulat Sopronba.

Az improvizációs előadások hívei már tűkön ülnek, hisz közel két hónapja nem járt Sopronban az IttésMost Társulat. Akkor szinte beférni is alig lehetett már a Búgócsigába, érezhetően megugrott az érdeklődés, azóta pedig ismét sokan jelezték részvételi szándékukat a most pénteki előadásra, ami némileg eltér az eddigiektől.

randomimpro

“A Random elnevezés nem a már megszokott előadásformákra vonatkozik, hanem egy kicsit a játszókat szeretnénk előtérbe tolni. Azt tudjuk, hogy kik játszanak az adott este, de ki tudja, mit és hogyan fognak elénk tárni?” – vezette fel kissé rejtélyesen a társulat vezetője, Horváth-Töreki Gergely. Abban azonban biztos, hogy csak jó lehet!

A már ismert fellépők – Hollai-Heiser Anna, Horváth Lilla Melinda “Holly”, Horváth-Töreki Gergely (és ha a betegséget legyűri, Borbás Gergő) – mellett két új játszó is bemutatkozik a soproni közönségnek: Páder Petra és Böröndi Bence, mindketten a budaörsi Latinovits Színház színművészei, valamint a Rumli zenekar is színesíti az estét.

improujak

Böröndi Bence és Páder Petra

 

“Gőzerővel készülünk a jövőre. Pár napja volt egy társulati megbeszélésünk, ahol nagyjából vázoltuk a terveinket. Rögzítettük az előadásformáinkat: Harald, Remix, Az utca embere, Random, Tükörképeink, TiMi, – ezeket szeretnénk minél tökéletesebb formákra fejleszteni” – avatott be a színfalak mögött életbe Gergely. “Tagbővítést is tervezünk, illetve a folyamatosan futó műhelyeink mellett (Tízórai, Szezám, aDHoc, ImproSopron, ImproJr.) szervezzük az augusztus végi nyári táborunkat, ahová bárki csatlakozhat, imprós múlttól függetlenül.”

improjulius2

Sopronban az elmúlt években odáig nőtt a műhelymunka, hogy már gyermekeket is várnak egy külön tréningre, havonta egyszer, közvetlenül a felnőttek tréningje előtt. “A Kultúrpresszó hely nagyon kedves befogadásának is köszönhetően – 40 percig a felnőtteké a “színpad” és megmutatják magukat az arra érdeklődőknek. De itt nem áll meg az élet, mert eme lelkes játszók önszerveződően vasárnaponként “GerillaImpróznak” is.”

Aki szeretne csatlakozni, vagy csak érdeklődik az improvizáció iránt – akár csak a hétköznapok könnyítése céljából – további részleteket az ImproSopron Facebook felületén talál, vagy a pénteken fél 7-kor kezdődő előadás után is tud információkat kérni.

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading