Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Civil zóna

Programajánlatunk a hétvégére

Sopronban ezúttal is válogathatunk a rendezvények között.

Pénteken országszerte a fagyi napját ünnepeljük, és ahogy már beszámoltunk róla, Sopronban is több fagyizó féláron kínálja a portékáját. Ökörsütés zajlik a GYIK-ban, ahol az egész napos lazulás közben vetélkedő és bringahajító verseny is színesíti a programot. Este 7-től pedig koncertsorozat kezdődik: Kelemen Kabátban, FRB, Other, Animal Cannibals és Dj Reijo.

Szintén pénteken 21:30-tól a Búgócsiga Akusztik Garden is várja a zene szerelmeseit, Ferenczi György és a Rackajam lemezbemutató koncertje kezdődik ekkor. A Hangárban is a zenéé a főszerep: 20:20-tól Leander Rising, Blind Myself és Apey & The Pea szórakoztatja a közönséget.

legyetek22

Szombaton Megtalált Rajzok címmel nyit kiállítást a Búgócsiga, ahol soproni gyermekfoglalkozásokon készült alkotásokat állítanak ki. A megnyitón a Drazsé gyermekzenekar lép fel, 17:30-tól. Szintén itt 21:30-tól Blues Jam koncerttel várják az érdeklődőket. A Hangár is kinyit, este fél 10-től fellép a Wellhello és a Sirvive.

Napközben pót Anyák napja lesz az egyetem Közgazdaságtudományi Karának aulájában, ahol 15 órától fellép a Four Fathers. Még előtte az Ojtózi fasoron a mozogni vágyókat várják 10 órától egy kis  Nordic Walking-al. Este elbúcsúznak a várostól a valétáló egyetemisták, akik az egyetem épületétől fáklyás menetben vonulnak el a Fő térig. A látványos vonulást is érdemes megtekinteni.

Este sportprogramok következnek: 17 órától a Soproni Sördögök kosárcsapata játszik a Szolnok ellen az Arénában, 19 órától pedig az SVSE-GYSEV labdarúgói a Mezőkövesd ellen próbálnak szerencsét a stadionban.

DSC_4898

Vasárnap sem kell otthon ülni: május minden vasárnapján kinyit a Liszt-terasz a Liszt-központ előtt, ahol ezúttal akusztikus feldolgozásokat lehet majd hallgatni a Soundgold zenekar jóvoltából, 16 órától. A múlt héten itt fellépő Brass Brothers lép fel 6 órától Színház utca 27. szám alatt a Soproni Evangélikus Egyházközségnél.

Kiállításokat is ajánlunk a hétvégére: aki még nem látta a Pixel & Ecset képeit, térjen be a Museum Caféba, május végéig megtekinthetőek itt Pölcz Klaudia fotói és Nagy Zsuzsanna akvarell festményei. A Liszt-központban Vákár: Hivatás & Szenvedély címmel nyílt kiállítás Vákár Tibor építészmérnök és festőművész alkotásaiból. A Várkerület Galériában az Alpok Képzőművészeti Kör kiállítása tekinthető meg Nap-fény címmel.

Ha már napfény: a jó időben érdemes ellátogatni a Fertő-tóra is, ugyanis a fertőrákosi kikötőből már indulnak sétahajók. Mindezek mellett pedig javasoljuk, hogy minél több időt töltsünk a szabadban, amikor az időjárás engedi.

További programkínálatunkért és a részletekért kattintson a jobb oldali Aktuális programok rovatnál a naptárra!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading