Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Premier előtti vetítés a Cinema City-ben a jótékonyság jegyében

“Tiszta szívvel” – Till Attila filmjének bemutatója


A Rotary Club Sopron, Rotary Club Sopron Pannónia, a Lions Club Sopron és a Rotaract Club Sopron közösen jótékonysági filmvetítést szervez a Cinema City moziban, ahol Till Attila új filmjének lesz a premier előtti bemutatója 2016. április 27-én, 19 órakor.

A civil szervezetek a filmvetítésből befolyt összeget egy hátrányos helyzetű, rászoruló lövői családnak ajánlanak fel, ahol egy súlyosan beteg kisfiút nevelnek.

A jótékonysági mozijegyek ára 3.000Ft/fő, melyek az alábbi helyszíneken válthatók meg:

  • Schneider Óra-Ékszer /Sopron, Erzsébet utca 7./
  • TasteVino Borbár és Vinotéka /Sopron, Várkerület 5./
  • Natura Vinotéka Sopron /Sopron, Várkerület 24/
  • Vincellér Termelői Borkimérő /Sopron, Höfflányi utca/
  • Búgócsiga Akusztik Garden /Csengery utca 30-32./

A HELYSZÍNEN NEM LESZ JEGYÁRUSÍTÁS!

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt! (További információkat tud adni Molnár Tibor a Rotary Club Sopronból az alábbi telefonszámon: +36 20/9112364)

tilla


 

Till Attila Tiszta szívvel című új nagyjátékfilmjét tavaly 40 napig forgatták, és idén A Company forgalmazásában 2016. április 28-án kerül a magyar mozikba.

A rendező, aki egyszerre író, riporter, műsorvezető, televíziós és filmes is, számos jótékony szervezet munkáját segíti, többek között ennek, valamint szociális érzékenységének és a formabontó megoldások iránti vágyának eredménye a Tiszta Szívvel című, drámaian vicces gengszterfilm, amelyben a kerekesszékesek életét és álmait ismerhetjük meg.

tiszta szívvel3


Till Attila így nyilatkozik a filmről:

“Különböző alapítványok munkáját segítve sokfajta élethelyzetben találkoztam kerekesszékes emberekkel. Ezek a személyes találkozások inspiráltak, hogy bemutassak egy olyan történetet, amelyben egyszerre van jelen egy kerekesszékes fiú saját identitásával és a környezetével való küzdelme, és a fantáziavilága, amiben extrém módon, de helyre rakja az élete kihívásait.

Külön izgatott, hogy készüljön végre egy olyan film a mozgássérültek világáról, ahol nem színészek játsszák el az ő életüket, hanem saját maguk kapnak lehetőséget a szereplésre. Ahol valóban ők a hősök. Ebben a filmben a főszereplők a valóságban is fogyatékossággal élő emberek, akik a saját életüket, testüket, mondanivalójukat mutatják be egy különleges történeten keresztül.

A filmben egyértelműen a karakterek ábrázolásán van a hangsúly. Az amatőr szereplők jelenléte esély arra, hogy igazi életteli karakterek szülessenek.

Eredeti helyszíneken forgattunk (Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja, Mexikói úti Mozgásjavító Iskola)és a film egyik különlegessége, hogy az ott élő embereket szereplőként vontuk be a filmbe, az egész közösség aktívan részt vett a munkánkban. Ennek köszönhetően a Tiszta szívvel c filmben Magyarország egy olyan társadalmi rétege kerül végre fókuszba, ami eddig nem igazán kapott teret.

A bűnözők világa sem a megszokott klisék mentén jelenik meg a filmben A néző eddig sosem látott képet kap az alvilágról, ahol természetesen működnek az általános gengszter-karakterjegyek is, ugyanakkor igazán banális jeleneteken keresztül, kutyasétáltatás, vásárlás közben ismerjük meg a szereplőket.”

tiszta szívvel2

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading