Minden ami Sopron

2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson

SOPRON
Borult

Tudomány

PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK ÉS ÁFAKIHÍVÁSOK MAGYARORSZÁGON

A Soproni Közgáz ezúttal Budapesten rendezett konferenciát.

A Magyar Nemzeti Bank és a Soproni Egyetem együttműködésének eredményeképpen jelennek meg a „Pénzügyi intézményrendszer Magyarországon (2019)”, és a „Harminckét lap, amely megrengette a világot – Százéves a hozzáadottérték-adó rendszere” című szakkönyvek. Ehhez kapcsolódóan 2019. május 14-én konferenciát szervezett Budapesten a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar, amelyen a két szakkönyv szerzői és lektorai tartottak előadásokat.

20190514_091138

A Soproni Egyetem oktatói mellett a tudományos élet kiváló képviselői és neves szakemberek is előadásokat tartottak. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az áfa-előirányzatok ellenőrzési tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, Parragh Bianka, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának a tagja a magyar bankrendszer helyzetét és kihívásait értékelte, Máté-Tóth István, a Budapesti Értéktőzsde üzleti vezérigazgató-helyettese a magyar tőkepiacról és a tőzsdéről osztotta meg gondolatait, Hajnal Péter, a Kúria tanácselnök bírója pedig az áfaperekről tartott izgalmas prezentációt.

DSCN7670

„A készülő két könyvünk inspirálta a konferenciát. Az elmúlt években számos változás történt a hazai pénzügyi intézményrendszerben, amiket szerzőink így nem csak a könyvben tudtak ismertetni, hanem szakmai közönség előtt a konferencián is. Az áfával kapcsolatos első elképzelések pedig éppen 100 éve kerültek papírra, így ez adta az apropóját annak, hogy e jelentős adónemmel szintén foglalkozzunk” – monda el Kovács Tamás, a Pénzügyi és Számviteli Intézet vezetője, a szervezőbizottság titkára.

A nagy érdeklődést övező konferencián az egyetemi oktatók és PhD-hallgatók mellett pénzügyi-számviteli szakemberek és gazdasági vezetők is részt vettek.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading