Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Tudomány

Országos Tudományos Diákköri Konferenciát rendezett a Soproni Egyetem

2021 tavaszán, az immár 70 éves múltra visszatekintő Országos Tudományos Diákköri Konferencia a pandémia miatt rendhagyó módon, online formában került megszervezésre.

odsz (Large)

A szervezést még a vírushelyzet előtt elnyerő Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara a visszajelzések alapján nagy sikerrel birkózott meg az egyedi feladattal a 16 szekciót számláló konferenciasorozat legnagyobb, Közgazdaságtudományi Szekciójában.

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács, bízva abban, hogy a járványhelyzet enyhülése lehetővé teszi majd a személyes találkozást, még 2020 decemberében OTDK Plusz Konferenciát hirdetett meg nyár végére, melynek Közgazdaságtudományi Szekcióját szintén a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara szervezte meg. A rendezvényre 2021. augusztus 23-án került sor a kar épületében. A tavaszi konferencián 576 szerző, összesen 563 dolgozatot mutatott be 50 tagozatban. Az OTDK Plusz Tudományos Konferenciára a tagozatok első helyezett dolgozatainak szerzői kaptak meghívást. A konferencián 26 tagozati első helyezett dolgozatot mutatnak be szerzőik. A létszámkorlát miatt zártkörű konferenciára meghívást kaptak az első helyezettek mellett érdeklődő témavezetőik, a felsőoktatási intézmények gazdaságtudományi képzéseiben tevékenykedő tudományos diákkörök vezetői, valamint a tavaszi konferencia második és harmadik helyezettjei, illetve különdíjasai is. Az üzleti élet prominens képviselői is megtisztelték részvételükkel rendezvényünket. A megnyitón köszöntőt mondott az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnöke, Prof. Dr. Weiszburg Tamás, az OTDT Közgazdaságtudományi Szakmai Bizottságának elnöke Prof. Dr. Takácsné Prof. Dr. György Katalin, a város és térség nevében Barcza Attila országgyűlési képviselő, az egyetem képviseletében Dr. Katona György oktatási rektorhelyettes.

A konferencia lényege a tudomány ünneplése, az igazán értékes hallgatói kutatások közreadása és szakmai megvitatása mellett a kapcsolatépítés, olyan kutatási hálózatok kialakítása, tudományos élmény szerzése, ami segíti a tudományos vagy tudományt is magánban foglaló életpálya elindítását, a tehetségek kibontakozását és elismerését.

A tavaszi OTDK-n kiemelt hangsúllyal kezelte a Soproni Egyetem a fenntarthatóságot, mely az intézmény stratégiai vezérfonala is. Ebben a témakörben tartotta meg az esemény bevezető előadását Dr. Pogátsa Zoltán, a Soproni Egyetem docense is.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading