Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Ön végig túrázna egy hetet?

Az ORF Burgenland harmadik alkalommal szervezi meg a Nagy Burgenland Túrát.

Az idei évben „A határtalan kaland” a rendezvény mottója, ugyanis nem csak Burgenland természeti és kulturális kincseit fedezik fel a résztvevők a napi túrák során, hanem hat alkalommal Magyarországra egy napon pedig Szlovéniába látogat át a 400-500 túrázó.

DSC_0337

Sopron térségét több napon át érintik a 20-25 kilométeres túrakörök.

Június 4-én, csütörtökön a Fertő-zugban, Fertő-tájon kezdődik a kaland, ahol a közös nemzeti park, a védett területek növény és állatvilágával ismerkednek meg a természetbúvárok. A csoport Fertőújlakon lovas kocsikra pattan, majd a néhány éve felújított Lászlómajorban mustrálhatják a magyar háziállatfajtákat és fogyasztják el tüzesesen magyar ebédjüket.

A második túranapon június 5-én, kedden a Fertő tó nyugati partját barangolják be a túrázók és az Európai Örökség díjas Páneurópai Piknik Emlékhelyen ismerkednek meg a ’89-es eseményekkel, majd Fertőrákosról hajóval térnek vissza a kiindulópontra Rusztra.

Szombaton, június 6-án Sopronkertesből (Baumgarten) a Pálosok útján Ágfalván át zarándokolnak a résztvevők a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostorba, ahol gasztronómiai különlegességgel várják a megéhezett túrázókat. Bánfalváról a Felső-Lővéreken keresztül ereszkednek le a belvárosba, ahol Dr. Fodor Tamás polgármester köszönti a túrázókat, majd a GYSEV különjáratával térnek vissza a Ausztriába.

Június 7-én, szombaton a Soproni-hegység déli oldalán kalandoznak a résztvevők. A Récényi tónál fúvós matiné várja a vándorokat,  Ilona aknánál a szénbányászat hagyományaival ismerkednek, majd felkapaszkodnak a hegység legmagasabba pontjára a Magas-bércre, ahol vadászkürtösök, illetve a TAEG Zrt. munkatársai fogadják a csoportot.

 

Az ORF Burgenland még tavasszal kiválasztott 12 résztvevőt – a csoport magját -, akik mind a hét napon (június 4-10.) „hivatalból” részt vesznek. Ennek a „kemény magnak” a tagjai a soproni Halmai Andrea és Piri Dániel, akik tapasztalt túrázók és kerékpárosok.

 

A túrán bárki részt vehet, előzetes regisztráció nem szükséges. A részletes program és térképmellékletek az alábbi linkeken találhatók:

http://volksgruppen.orf.at/magyarok/stories/2710678/

http://burgenland.orf.at/radio/stories/2708436/

 

További részletekért Elisabeth Hausmann-Farkast keresse +43 664 6124 926-os számon, vagy az elisabeth.hausmann-farkas@orf.at e-mail címen.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading