Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Ön kapott ölelést?

Szombaton fiatalok osztogatták Sopron belvárosában.

DSC_8260

A soproni Média Klub tagjai hagyományaikhoz híven az idei Adventet is feldobták a világszerte nagy népszerűségnek örvendő Free Hug – azaz ingyen ölelés – akcióval.

A Várkerület több pontján táblákkal buzdították a járókelőket egy ölelésre – nagyon sokan örömmel vettek részt a kedves megmozdulásban. Bár még akadnak, akik furán néznek a fiatalokra, talán elmondható, hogy az évek alatt egyre elfogadottabbá vált nálunk is az ingyen ölelés.

DSC_8274

Sokan talán nem is gondolnák, mennyi előnye van egy ölelésnek: ilyenkor oxitocin szabadul fel a testben, ami csökkenti a stresszt, jó hatással van a vérnyomásra és a szorongást is elűzi – legalábbis ha szívből adjuk, nem udvariasságból. Az ölelés képes elűzni a rossz kedvet, lelassít minket a rohanó világunkban. Biztonságérzetet is ad, fokozza a bizalmat, ráadásul szakértők létszükségletként emlegetik. Nem utolsósorban akár napi jótettként is gondolhatunk rá.

A szombati kedveskedés elérte célját: sokan ölelkeztek, mosolyogtak, és pár kedves szót is szóltak egymáshoz – még úgy is, hogy jórészt nem ismerték egymást. Bízunk benne, hogy idővel a hétköznapokba is beszivárog ez a módi – ha nem is ölelgetünk meg mindenkit, legalább egy mosoly és pár barátságos szó mindenkinek feldobná a napját.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading