Minden ami Sopron

2021. 12. 06. hétfő

Miklós

SOPRON
Borult

Tudomány

Nyári továbbképzés Kárpát-medencei pedagógusok számára a Soproni Egyetemen

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége az idei évben a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karát kérte fel a „Sajátos nevelési igény, fejlesztőpedagógia” témakörben tartandó 30 órás továbbképzés megszervezésére.

nyariegyetem20210811 (Large)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége közreműködésével 2021. év augusztusára magyarországi elismert/akkreditált továbbképzéseken való részvételre biztosít lehetőséget külhoni magyar pedagógusok számára. A továbbképzésekre azok a Romániában (Erdély, Bánát, Partium), Szlovákiában (Felvidék), Ukrajnában (Kárpátalja), Szerbiában (Vajdaság, Észak-Bácska), Horvátországban (Drávaköz), Szlovéniában (Muravidék) állandó lakóhellyel rendelkező, magukat magyar nemzetiségűnek valló pedagógusok jelentkezhettek, akik a 2020–2021-es tanévben magyar nyelven folytattak oktató-nevelő munkát a közoktatásban.

Az augusztus 9-i megnyitón Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója és Dr. Závoti Józsefné egyetemi docens, a Gyógypedagógia szak szakfelelőse köszöntötték a Kárpát-medencei pedagógusokat. A hét során a résztvevők megismerhetik az eltérő fejlődés fogalomkörébe tartozó tipológiai, oki, tüneti elméleteket, a sajátos nevelési igényű gyermekek és tanulók szegregált nevelési, oktatási feltételeit, a megfigyelési és diagnosztikai szempontokat és a fejlesztési metódusokat. Segítséget kaphatnak a teljesítményzavarral, magatartási nehézséggel küzdők tüneteinek felismeréséhez és az adekvát beavatkozás módszertanához.
Az augusztus 9. és 13. közötti rendezvényen a szakmai ismereteket nyújtó előadások mellett turisztikai és kulturális programok is várják az idelátogató vendégeket.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading