Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Tudomány

Nemzetközi online konferencia az Erdőmérnöki Karon

A konferencia az erdei ökoszisztémák, urbanizáció és klímaváltozás témakörei köré épül.

Az Uráli Állami Erdészeti Egyetem (Jekatyerinburg), a Mendel Egyetem (Brno) és az NYME Erdőmérnöki Kara nemzetközi on-line konferenciát szervez 2016. április 28-án, 9 órától. A konferenciát online formában lehet követni a Kar honlapján közzétett linkre kattintva.

Az online konferenciát Jurij Mihajlov professzor, az Uráli Állami Erdészeti Egyetem Növénytani és Erdővédelmi tanszék vezetője nyitja meg csütörtökön 9 órakor, majd a konzulátusok és egyetemek képviselői köszöntik a résztvevőket és a konferenciához csatlakozókat. Köszöntőt fognak tartani a Szverdlovszki régió nemzetközi és külgazdasági kapcsolatokért, illetve a természeti erőforrásokért és környezetvédelemért felelős minisztériumának képviselői, a magyar és cseh konzulátus, illetve a Mendel Egyetem és a Nyugat-magyarországi Egyetem képviselői. A köszöntők után Prof. Dr. Mátyás Csaba, a Nyugat-magyarországi Egyetem Erdőmérnöki Karának egyetemi tanára, az MTA tagja tart rövid előadást a globális változásokról, őt követi Csehországból Miroslav Kravka, a Mendel Egyetem Erdészeti és Faipari Technológiák Karának dékánhelyettese.

A köszöntők és előadások után már a hallgatóké a terep: a konferencián minden résztvevő ország tehetséges ifjú kutatói mutatják be kutatási területüket és eredményeiket: bemutatójukat nem csak a szakma nemzetközi képviselői, de bárki nyomon követheti, aki bekapcsolódik a közvetítésbe.

Hazánkat és a Nyugat-magyarországi Egyetemet Gulyás Krisztina, Kóczán-Horváth Anikó és Parczen Benedek képviselik, az ifjú kutatók a Kitaibel Pál Környezettudományi, és a Roth Gyula Erdészeti és Vadgazdálkodási Tudományok Doktori Iskolában folytatták tanulmányaikat és kutatásaikat.

A konferencia részletes programja és a közvetítés linkje elérhető a www.emk.nyme.hu oldalon.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading