Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Nagyböjti zarándoklatot a Fertő-tájon

A Fertő-táj Világörökség Egyesület március 19-én, szombaton ötödik alkalommal szervez nagyböjti zarándoklatot a Fertő-tájon.

Idén az eddigiektől eltérően nem a Mária úton, hanem a térségünket átszelő Gyöngyök Útján (Via Margaritarum) rendezik meg a zarándoklatot Fertőrákosról a Vulka patak völgyében és a Lajta-hegységen át Lorettoba.

A „Via Margaritarum / Mátraverebély – Máriacell – Róma – Santiago” zarándokút célja a középkori zarándokhagyományok feltárása és korunk embere számára való újraértelmezése. Lelki ívét az útvonalon található történelmi és szent helyek, ill. „Az élet gyöngyei” elnevezésű elmélkedési füzér adja.

Pápai_Zsolt_01

Előzetesen több mint kétszázan regisztráltak a gyalogos zarándoklatra. Főként a Fertő-tó magyar oldaláról érkeznek a résztvevők, de szép számmal csatlakoznak osztrák zarándokok a Fertőzugból és a Lajta-hegység környékéről. Egy kisebb keresztalj a Mosoni-síkon található Bezenyéről a hajnali órákban indulva teszi meg a több mint 60 km-es utat, illetve Csallóközből két zarándokközösség is csatlakozik a menethez.

Pápai_Zsolt_02

A 31 km-es gyalogos utat követően Butsy Lajos fertőrákosi és Pál László lajtaszentgyörgyi plébánosok 5 órakor mutatnak be hálaadó szentmisét Lorettoi Bazilikában. A programot szeretetvendégség, közös étkezés zárja, amit a hegykői Tornácos Panzió és Étterem ajánlott fel a zarándokok részére.

scardobona_zarandoklat_plakat_2016.indd

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading