Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Civil zóna

Mi lesz abból,ha egy coach és egy párkapcsolati terapeuta leül borozni? Társas-bor-játék!

…és mi kell egy játékos, önismereti elemekkel tarkított borkóstolóhoz? :-)

Egy csipetnyi önismeret, két adag kíváncsiság, és ezt addig rázzák és keverik, míg meg nem ismerik egymást a résztvevők, és persze egy kicsit a borokat is.

Hagyományteremtő jelleggel hirdette meg rendkívüli borkóstolóját Hoffer Szilvia /pár- és családterapeuta/ és Fekete Edina /Life coach/. Ennek apropóján kerestük meg őket, hogy számoljanak be terveikről, elképzeléseikről, eddigi tapasztalataikról…

1.kép


Honnan jött az ötlet?

Edina: Az ötletet egy baráti borozás adta, ahol a coaching kártyák és némi bor társaságában beszélgettünk. S nagyon sok olyan téma is felmerült, ami egyébként nem. Akkor gondoltam először arra, hogy ezt a két dolgot érdemes lenne összekapcsolni.

A coachingban és a terápiában több kártya is használatos, ilyen pl. a Coaching kártya vagy az OH kártya, amelyet mind a ketten ismerünk Szilvivel, és használunk is a munkánk során. Ezeken általában festmények, nonfiguratív ábrák vannak, ami projektív felületként szolgál. A használatuk pedig nagyon sokrétű, általában szabad asszociációként történik az alkalmazása. Hogy jobban passzoljanak a “kártyák” az esthez, a képeket lecseréltük boros címkékre és több más eszközt is készítettünk ami a borral kapcsolatos. Mindegyik játék alapja egy-egy csoportokban, tréningeken használatos eszköz vagy játék, persze átalakítva úgy, hogy illeszkedjenek az est hangulatához.

Szilvi: Szeretem a borokat, bár sosem voltam még borkóstolón. Viszont, mivel jelenleg én is szingli vagyok, pontosan tudom, milyen nehéz ismerkedni, megtenni az első lépéseket. Mikor először beszéltünk az estről, Edina mutatott pár boros címkét és nekem azonnal elindult a fantáziám. A terápiás csoportjaimban is nagyon hasznosnak a tartom a kártyákat, és a pár-ill. családterápiás ülések alatt is használom. Azt vettem észre, hogy a nonverbális eszközök segítéségével az emberek könnyebben megnyílnak és beszélnek magukról vagy akár a problémájukról. Ismerős az érzés? Az első randin vagy épp a nulladikon, nem merek odamenni, vagy ha igen mit mondjak? Mi legyen az első téma? Van akinek ez könnyen megy, de van, akinek jól jönne ilyenkor egy “randiguru”,  aki segít a háttérből.

Edina: Mi nem a gyertyát tartjuk, csak ezt az első pár lépést könnyítjük meg. A bor eleve garantálja az oldott hangulatot, ezt szerintem mindenki tapasztalhatta már. Nekünk pedig arra kell ügyelünk, hogy csupa olyan téma, kérdés merüljön fel, ami mind a két felet érdekelheti, amikor ismerkedne. Ki hogyan vélekedik magáról, vagy a vágyott személyről ez mind olyan kérdés, ami már az első találkozásánál fúrja az oldalunkat, de furcsa lenne ezzel kezdeni egy ismerkedést.

Kik jelentkezhetnek a programra?

Szilvi: Gyakorlatilag mindenki. A két estének kicsit más a tematikája, mivel az egyik az ismerkedésről szól, ahol idegenek találkoznak, akár egy szokványos borkóstolón. Itt oldott hangulatban, kötetlenül lehet ismerkedni, beszélgetni.

Edina: Mi egy kellemes estét szervezünk, ahol van lehetőség az ismerkedésre, de ez nem egy társkereső szolgáltatás.  Az első alkalom elsősorban szingliknek szólt, de szerintem egy első randinak is remek program lehetett. A decemberi alkalom pedig azoknak a pároknak szól, akik szeretnének még közelebb kerülni a társukhoz, esetleg új oldaláról megismerni a másikat.

2kép

Milyen tapasztalataitok vannak eddig?

Edina: Tartottunk egy próbát, barátokkal és nagyon jó visszajelzéseket kaptunk! A kártyák és a feladatok is nagy sikert arattak. nagy élmény volt látni, ahogy a játékok ” életre kelnek”.

Szilvi: Sok biztatást kaptunk és rengeteg pozitív visszajelzést! Izgatottan várjuk, hogy élesben is kipróbálhassuk.

Mi fog történni a decemberi borkóstolón?

Edina: Az eseményen öt bort fogunk kóstolni. Ami miatt ez eltér egy hagyományos kóstolótól, az az, hogy nem egy borász fog beszélni, hanem a reményeink szerint a jelenlévők egymással. A játékok csak segítségek ahhoz, hogy miről és hogyan, de ez legyen meglepetés.

Szilvi: Szeretnénk, ha azon az estén sok jó ember, nyitottan, jó hangulatban, elvárásoktól mentesen, tudna beszélgetni, ismerkedni. Várjuk mindazok jelentkezését, akik nyitottak egy kis újdonságra! :-)


 A páros borkóstolóra december 10-én a szervezők mindenkit szeretettel várnak!


Ha felkeltettük az érdeklődésedet, kérlek e-mailben vedd fel velünk a kapcsolatot:
Hoffer Szilvia (pár – és családterapeuta) – info@lelekszinter.com
Szilvi

 

 

 

 

 

 

 

Fekete Edina Katalin (Life coach) – edinafekete.Ic@gmail.com
Edina

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading