Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

“Mi a kedvenc mesétek?”

Kérdezte a játékmester a Búgócsigában, majd a szereplők el is rögtönözték az egyiket. Ott jártunk a SVUNG impró/színház estjén, videóztunk is.

DSC_4618

Sok rövid, pörgős szituációkból álló improvizációs estét tartott az IttésMost csapata a Búgócsigában. Januárban is sikert aratott a Csetepaté című előadás, ezúttal viszont nem két csapat küzdött meg a nézők kegyeiért, hanem egy társulat próbált szélsebesen rögtönözni a legkülönfélébb helyzetekben.

DSC_4552

Horváth-Töreki Gergely, az este házigazdája rögtön kifaggatta a közönséget a kedvenc meséjükről, amik közül a klasszikus Piroska és a farkast egy perceben el is játszotta a négyfős társaság. A két órás műsor végig interaktív maradt, a közönség ruházta fel a szereplőket tulajdonságokkal, helyezte el őket egy-egy szituációban, a házigazda pedig megadta mindehhez a játékszabályokat. Volt rímbeszéd, spontán könyvfelolvasás, halandzsázás, de szerettük, amikor magánhangzók megcserélésével kellett kommunikálni, vagy egy közönségből bekiabált mondatot elemzett ki a társulat.

Szem nem maradt szárazon akkor sem, amikor egy önként jelentkező pár megismerkedését mutatták be a szereplők, ám minden téves megnyilvánulásnál vagy mozdulatnál egy csengőszóval jelzett a pár valamelyik tagja, hogy másképp próbálják folytatni a szituációt. Az egyik könnyed, ámde feszültségfokozó játék pedig mindig lecsökkenti a jelenet idejét – az elején még 1 percig játszanak a szereplők, majd ugyanazt fél percbe zsúfolják bele, utána pedig 15 másodpercbe. De az igazán ügyeseknek akár 5 mp is elég lehet, viszont a csattanó a mindösszesen egy másodperces jelenet volt.

Folytatás várhatóan májusban, addig pedig érdemes ellátogatni az ImproSopron összejöveteleire!

DSC_4630

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading