Minden ami Sopron

2021. 10. 17. vasárnap

Hedvig

SOPRON
Borult

Tudomány

Közel 7000 érdeklődőt vonzottak a rendezvények

Sikeresen befejeződött a “Soproni Egyetem képzéseinek népszerűsítése, a MATEMI program bevezetése” című projekt.

soproni-egyetem_efop344 (Large)

A projekt finanszírozásához az Európai Unió és Magyarország Kormánya összesen 137 610 851 forinttal járult hozzá. A projekt megvalósításában a Soproni Egyetem mellett az IAESTE – Magyar Mérnökhallgatók Egyesülete és az Országos Erdészeti Egyesület vett részt.

A projekt fő küldetése a felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI, azaz a matematikai, természettudományos, műszaki és informatikai szakok népszerűsítése volt. Fontos célként fogalmazták meg a felsőoktatásba való bekerülés fokozását, a hátrányos földrajzi, társadalmi, gazdasági helyzetű fiatalok képzettségi szintjének javítását, felsőfokú végzettséghez történő jutásuk elősegítését, különösen a jelenleg általuk kevésbé preferált MTMI-szakokon.

matemi_banner_01 (Large)

A 2017-2020 közötti megvalósítás során az egyetem és az együttműködő partnerek munkatársai 107 rendezvényen népszerűsítették az egyetem MTMI-képzéseihez kapcsolódó szakterületeket. A bemutatókon, kirándulásokon, szakmai versenyeken és open doors napokon több mint 6900 érdeklődő vett részt. Számos intézménnyel sikerült új szakmai együttműködést kialakítanunk. Az egyetem munkatársai a projekt keretében kifejlesztették a MATEMI AR alkalmazást, amely a modern technika segítségével játékos feladatokon keresztül javítja a felhasználók MTMI-készségeit. Az alkalmazást különböző rendezvényeken csaknem 3300 felhasználó próbálhatta ki. A projekt sikeréhez a szakmai programhoz kapcsolódó képzések, információs anyagok és kisfilmek járultak hozzá.

A projekt reményeink szerint növelheti az MTMI-szakok népszerűségét a jelzett célcsoportban.

További információk a http://projektek.uni-sopron.hu/efop-3-4-4-16-2017-00027/ oldalon érhetőek el.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading