Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Kiállítás nyílt a bábszínházról

A Csemete Bábszínház közel 600 rajzot kapott a közönségétől. Ezeket és a saját kellékeiket is kiállították.

Kedden díjazták a GYIK Rendezvényházban a Csemete Bábszínház rajzpályázatának legjobbjait. A társulat népszerűségét jól tükrözi, hogy közel hatszáz pályázatot kaptak ovisoktól és kisiskolásoktól, ráadásul nem csak Sopronból és környékéről, hanem az ország különböző településeiről.

DSC_8391

Blahó Helga, a társulat oszlopos tagja nyitotta meg a díjátadót, ahol a GYIK Rendezvényház vezetője, Orbán Júlia is felszólalt. Beszédében elmondta, a kiállítás különös gyermekkori emlékeket elevenített fel benne, így különösen jó érzéssel nézte meg. A Pirouette Mozgásművészeti Stúdió lányai tartottak táncos bemutatót, majd kezdetét vette a mintegy 50 díj kiosztása, amiket a Hívószó Alapítvány ajánlott fel. Közben a társulat megálmodója, Stubenvoll András is köszöntötte a jelenlévőket.

DSC_8354

 

A kiállítás – ahogy Orbán Júlia is elmondta – nem csak a kicsiknek lehet érdekes, hiszen a felnőtteket is visszarepítheti az időben. A GYIK Rendezvényház emeletén található kiállításon a díjazott rajzok is megtalálhatók, valamint a Csemete Bábszínház kellékei is. Aki kíváncsi, június 20-áig betekinthet a bábszínház világába.

DSC_8552 DSC_8550 DSC_8537

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading