Minden ami Sopron

2023. 09. 24. vasárnap

Gellért

SOPRON
Borult

Tudomány

„Kereskedj okosan” verseny középiskolásoknak

A Soproni Közgáz immáron kilencedik alkalommal rendezi meg Egyetemfoglaló címmel középiskolásoknak szóló gazdasági témájú vetélkedőjét.

A megnyitón Czeglédi Tamás dékán köszöntötte a résztvevőket. Az idei Egyetemfoglalóra 25 csapatban összesen 78 diák jelentkezett Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből: soproni, szombathelyi, szentgotthárdi és győri fiatalok mérik össze tudásukat és rátermettségüket.

Megnyito_05_Orova Balazs

Az online játék során a csapatok egy kiskereskedelmi boltot vezetnek az EcoSim Oktatási Szimulációk szoftverét használva. A virtuális boltot periódusokra vonatkozó stratégiai döntések meghozatalával irányítják, végig kell gondolniuk az árazásra, munkaerőre, árubeszerzésre, reklámozásra vonatkozó döntéseiket és számolniuk kell ezek következményével.

A játék zárásaként a beküldött marketing tervek is kiértékelésre kerülnek a szakmai zsűri által és a legjobbakat élőben is bemutatják a játékosok.

A legjobb eredményt elérő csapatok értékes nyereményekkel térhetnek haza, a verseny különdíját a soproni decathlon kicsiajánlotta fel.

Az ismert helyzet miatt a versenyt az online térbe helyezték át és több fordulós lesz, 2021. január 21-től február 4-ig tart.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading